0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

MICIĆ: Drago mi je što sam ponovo ovde, za dres reprezentacije dajem maksimum

Objavljeno: 14.08.17 u 10:50

Košarkaš reprezentacije Srbije Vasilije Micić rekao je da je osvajanje turnira „Trofej Beograda“ veoma dobar pokazatelj trenutne forme ekipe, kao i da svaka pobeda doprinosi podizanju samopouzdanja.

– Drago mi je što je osvojen turnir. Ovo je prvi trofej za ekipu i dosta znači za samopouzdanje. Pobeda ovde je blagi pokazatelj naše trenutne forme. Mislim da smo igrali sasvim korektno prve dve utakmice, a verujem da ćemo još bolje igrati vremenom, a i kada nam se priključe neki igrači, rekao je Micić novinarima posle osvajanja turnira „Trofej Beograda“.

Reprezentacija Srbije sinoć je osvojila „Trofej Beograda“, pošto je prvo u subotu slavila protiv Grčke sa 93:61, a potom je u nedelju pobedila Crnu Goru sa 82:71.

– Protiv Grčke smo bili energičniji nego protiv Crne Gore koja je znatno fizički jača ekipe od Grka. Odgovorili smo na pravi način, dodao je ovaj košarkaš.

On je dodao da mu je drago što je posle dosta vremena ponovo sa reprezentacijom, kao i da će za dres Srbije ‘uvek pružati maksimum’.

Bek reprezentacije Srbije Dragan Milosavljević rekao je da je Crna Gora bila težak rival, ali da je ekipa uspela da reši sve probleme s kojima se suočavala.

– Jako važna pobeda i što smo osvojili ovaj turnir. Mislim da smo protiv Crne Gore imali manje snage, a i oni su jako ušli u meč. Igrali su agresivnu odbranu, napadali su nas na ‘lou-poustu’, ali smo sve uspeli da rešimo. U drugom delu meča smo igrali znatno agresivnije u odbrani, kazao je Milosavljević.

– Očekuje nas turnir u Hamburgu. Najvažnije je da nam forma raste i da igramo sve bolje, dodao je on.

Na konstataciju novinara da je ekipa ostala staložena kada je Crna Gora u seriji počela da pogadja trojke i hvata priključak u finišu treće deonice, Milosavljević je rekao da je Srbija iskusan tim.

– Imamo iskusan tim, to je generacija koja je duže vreme zajedno. Zna se ko šta radi kada je na terenu, rekao je bivši kapiten Partizana.

Njegov saigrač iz reprezentacije Stefan Birčević rekao je da je znatno lakše pripremati se za Evropsko prvenstvo posle pobeda i osvojenog turnira.

– Lakše je raditi, trenirati i spremati se za prvenstvo posle pobeda. Razmišljamo samo pozitivno. Kao što selektor kaže, ‘Srbija mora da ide na pobedu na svakoj utakmici’, izjavio je Birčević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter