0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

‘OPSAJD’: Bili su na korak od dolaska na Mali Kalemegdan, ali…

Objavljeno: 10.08.17 u 13:07

Tokom sedam decenija duge istorije kroz KK Crvena zvezda je prošlo mnogo vrhuskih igrača koji su ostavili neizbrisiv trag u evropskoj košarci. Neki vrhunski košarkaši su bili na korak od toga da zaigraju za Zvezdu, ali nikada nisu obukli crveno-beli dres. Ovo su neka od najzvučnijih imena koja su bila blizu Zvezde, a koja nikada nisu zaigrala za klub sa Malog Kalemegdana.

SAŠA ĐORĐEVIĆ

Poznato je da je Bratislav Bata Đorđević, otac sadašnjeg selektora Srbije, bio trener Crvene zvezde. Saša je ponikao u Radničkom, a onda se zajedno sa Nebojšom Ilićem i drugarima sa Krsta preselio na Kalemegdan gde postaju Zvezdin podmladak. Na Malom Kalemegdanu je koordinator svih Zvezdinih selekcija procenio Sašu kao neperspektivnog i predložio mu da promeni klub. Saša Đorđević zatim odlazi u Partizan, a ostalo je istorija…

DARKO MILIČIĆ

I ptice na grani znaju da je Darko Miličić veliki zvezdaš koji često boravi na severu Zvezdinog stadiona. Čovek koji je na NBA draftu bio ispred Karmela Entonija, Dvejn Vejda i Kris Boša je godinama slovio kao moguće Zvezdino pojačanje. Tog juna 2013. godine mnogi mediji su objavili da je Miličić potpisao dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom. Zavladala je euforija među crveno-belim delom Srbije, ali je Darko ubrzo demantovao te glasine i odlučio da se umesto košarkom bavi pecanjem šarana, bacanjem kamena s’ ramena i natezanjem konopcem na Janjskom višeboju. Da je Darko došao u Zvezdu, nema sumnje da bi glavni hit u svlačionici posle Zvezdinih evroligaških pobeda bio ‘Celi svet i Amerika, čuli su za Krajišnika’. Činjenici da Miličić nije obukao crveno-beli dres najviše se svakako obradovao slovenački sudija Javor i ženski deo njegove familije. I pored toga što nikada nije zaigrao za Zvezdu, Miličić je i dan danas ostao jedan od ljubimaca svih zvezdaša.

TEO PAPALUKAS I KOSTAS PAPANIKOLAU

Dvojica Grka su bila blizu Malog Kalemegdana. Zvezda je 2012. godina bila odlučna u nameri da angažuje nekada najboljeg košarkaša Evrope Teodorasa Papalukasa. 35-ogodišnji Grk se ipak nije dogovorio sa čelnicima Crvene zvezde, baš kao i bivši košarkaš Hjustona Kostas Papanikolau tri godine kasnije. Izgleda da se Kostatsu nije svidela ponuda girosa u Beogradu pa se opredelio za Atinu , a jedini Grk koga je Zvezda uspela da angažuje bio je Sofoklis Skorcijanitis koga giros nije ni zanimao, ali je zato bio oduševljen srpskim ćevapima. Nažalost po crveno-bele, Big Sofo je umesto na terenu dominirao po pečenjarama sa tripl-dabl učincima (12 kg jagnjećeg, 13 kg svinjećeg pečenja i 30 ćevapa).

Nastaviće se…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter