Mlada košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je zlato na Evropsskom prvenstvu u Bratislavi, nakon što je u finalu savladala vršnjake iz Španije 74:62 (11:18, 17:11, 21:11, 25:22).

Povezane vesti

Naš nacionalni tim, predvođen Nikolom Miškovićem koji je ubacio 23 poena, do četvrtog zlata u istoriji države stigao je nakon preokreta, pošto je, posle početnog vođstva Srbije, selekcija Španije stigla prvo do 18:11, a potom i do 11 poena prednosti.

Ipak, do kraja poluvremena naš tim je zaigrao sjajno, stigla je Srbija do 17:11 u drugom delu igre, pa je Španija na poluvreme otišla sa poenom prednosti.

Treća deonica bila je i ključna, pošto je Srbija zaigrala sjajno u odbrani, inspirisano u napadu, pa je u poslednju deonicu ušla sa devet poena viška, da bi, nakon 68:50, Španiji dopuštena serija 10-0, ali to je bilo sve od “crvene fufije”.

Balša Koprivica, Stefan Momirov, Aleksa Matić, njegov imenjak Aleksa Uskoković, Danilo Petrović, Vuk Vulikić, Filip Petrušev, Andrija Marjanović, Marko Šarenac, Tadija Tadić, Marko Pecarski i Nikola Mišković postali su prvaci Evrope!