0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ: Nikola Jokić je napravio grešku, nadomestićemo sve koji nisu tu!

Objavljeno: 30.07.17 u 13:08

Srbija se polako priprema za Eurobasket u Turskoj koji počnije za tačno mesec dana, a selektor Aleksandar Đorđević govorio je o nedostatku pojedinih igrača, tome ko je favorit, otkazima, ali i tome ko će igrati ‘prozore’.

Košarkašima Srbije je uvek cilj zlato, to je u razgovoru sa kolegom Vladanom Tegeltijom za Blic potvrdio i selektor ‘orlova’ Aleksandar Đorđević. Nacionalni tim na Eurobasket u Istanbul putuje bez nekoliko standardnih reprezentativaca, pre svega Nikole Jokića i Nemanje Bjelice, ali i ‘penzionisanog’ Stefana Markovića. To bi moglo da prestavlja problem.

– Ma kako da ne. Za Markovića se zna, za Bjelicu koji može da iskreira sa četvorke. Po mom mišljenju, Jokić je izabrao da se odmori, i to je pogrešno. Postoje ideje kako da nadomestimo te nedostatke, da se adaptiramo, da prikrijemo… Ne bežimo od uloge favorita. Znate me kako mislim, koliko verujem u momke, svu ozbiljnost i staloženost. Sviđa mi se ovih prvih dana pristup. Imam veru u te momke. Ne bežimo od bremena favorita, znamo šta nam je činiti. Španci sa braćom Gasol su baš kvalitetni. Francuzi, iako nisu kompletni, uvek su jaki, Litvanci atletski potentni, u kontinuitetu uzimanja medalja, kao i Turci kada su domaćini, Grčka koja raste sa Adetukumbom, sa generacijom U20, karakterom tih igrača, pa Italijani posle kiksa lane protiv Hrvata, mada je pitanje koliko je to kiks jer videli smo kvalitet i pristup Šarića, Bogdanovića, Simona, ostalih… Evropska prvenstva su sve jača, setite se naše grupe u Berlinu. Trebalo bi da budemo oprezni, ali i svesni svojih kvaliteta – rekao je Đorđević za Blic.

Naravno, ponovo je tema bila univerzitetska reprezentacija i otkazi koji su šokirali celu srpsku, ali i regionalnu sportsku javnost.

– Šta se ja pitam u svemu tome? Za univerzitetsku ste već čuli koji su sve izgovori. Ja ih kao igrač nisam imao. Igrao sam i bio šesti na Univerzijadi, igrao i Balkanijade. Dres reprezentacije mi je bio preči od svega. Imao sam i devojku i društvo i more… Ali klubovi potcenjuju to takmičenje. Iz njih igrači izlaze kao bolji, što koriste i klubovima koji ih žele od prvog dana. Svega sam se naslušao, bezobrazluka prema selektoru te selekcije, do toga da neće igrati za univerzitetsku, ali će igrati prozore na jesen. Kako ja nekom koji uradi sve to posle da dam dres Miloša Teodosića? Za mene je to poraz sistema. Ne možemo ih kazniti jer Univerzijada nije pod FIBA.

Na kraju je Aleksandar Đorđević ‘otkrio’ koji će igrači igrati za Srbiju tokom FIBA ‘prozora’.

– Evo, moji iz Bajerna, pa Simonović, Birčević

Ceo intervju Vladana Tegeltije sa Aleksandrom Đorđevićem možete da pročitate na Blicu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter