1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

‘OPSAJD’: ‘Izgubljeni brat’ Branka Lazića i legenda zbog koje je Divac pao u drugi plan

Objavljeno: 23.07.17 u 14:33

Nova kolumna ‘Opsajd’ bavi se imenovanjem Dušana Alimpijevića za novog trenera Crvene zvezde, naravno kroz duhovitu analizu bez namere da ikoga uvredimao.

Crvena zvezda je napavila veoma hrabar potez. Dejan Radonjić je otišao, a predsednik kluba Nebojša Čović je pružio šansu mladom Dušanu Alimpijeviću koji potpisao trogodišnji ugovor sa klubom sa Malog Kalemegdana.

Oni koji košarku prate površno, za Dušana Alimpijevića verovatno nikada nisu ni čuli, pa su videvši ga na predstavljanju pomislili da je davno izgubljeni brat Branka Lazića ili bivši gitarista nekog Akapulko, Leksington ili Fantastik benda. Košarkaški zaljubljenici su i te kako čuli za ovog mladog stručnjaka. Alimpijević je sa uspehom vodio Vojvodinu i subotički Spartak, ali je šira javnost za njega čula tek kada je seo na klupu FMP Železnika. Sanjali su ‘panteri’ 4. mesto koje vodi u ABA ligu, ali su na kraju završili kao drugoplasirani. Partizan je rutinski savladan u polufinalu plej-ofa, a značajnu ulogu u tome je imao i trener Alimpijević. Nagrada za ovaj uspeh je bila novi ugovor sa klubom iz Železnika, a onda i na iznenađenje mnogih promovisanje u naslednika Dejana Radonjića na klupi Crvene zvezde.

Zvezdaška javnost je podeljena. Mnogi osuđuju ovaj potez rukovodstva kluba sa Malog Kalemegdana podsećajući na slučaj svojevremenog imenovanja neiskusnog Milivoja Lazića za trenera Zvezde. Da podsetimo, Lazić je dobio otkaz posle samo dva meča na klupi crveno-belih. Od tada se ne pojavljuje u javnosti i malo ko zna čime se danas uopšte bavi. ‘Gde su i šta rade Milivoje Lazić i Stefan Nastić‘ su možda i najveće zvezdaške misterije danas. Mnogi se plaše da će i Alimpijević doživeti istu sudbinu. Manjak iskustva je očigledan. Dušan Alimpijević nikada nije bio ni blizu toga da vodi utakmicu u Evroligi, nikada nije vodio ni meč ABA lige i to je objektivan razlog za sumnju i nepoverenje mnogih zvezdaša.

Postaviti Alimpijevića za trenera evroligaškog kluba i trostrukog uzastopnog šampiona KLS i ABA lige je kao kada bi desetogodišnjaku dali da upravlja boldiom formule 1 – kažu oni koji se ne slažu sa odlukom Nebojše Čovića.

FOTO: STARSPORT

Pristalice ideje da je Dušan Alimpijević idealno rešenje za klupu Zvezde podsećaju da je i Željku Obradoviću pružena šansa kao veoma mladom treneru. Kićanović ga je postavio za trenera kada je popularni Žoc imao samo 31 godinu. Duško Vujošević nije imao ni 30 godina, a odveo je Partizan na fajnal-for Kupa šampiona. Boža Maljković je sa 28 godina seo na klupu Radničkog, a sa 36 godina je vodio Jugoplastiku do titule u Kupu Šampiona. Da li će se ova odluka Nebojše Čovića o imenovanju mladog Alimpijevića za novog trenera pokazati kao vizionarska, vreme će pokazati. Na navijačima Zvezde je da pruže maksimalnu podršku Alimpijeviću i da mu dozvole da pokaže šta zna.

Prvi pomoćnik Dušanu Alimpijeviću će biti Milenko Topić, miljenik Zvezdinih navijača i bivši reprezentativac Jugoslavije. Odavno se u Pioniru nije skandiralo popularnom Topu, a možda je vreme da Delije posle neke pobede u Evroligi opet zapevaju onu staru ‘Topić himnu nije pevao’.

Starije da podsetimo, a mlađe da naučimo ko je bio i šta je značio za zvezdaše Milenko Topić. Igrala se Evroliga te 1999. godine. U NBA ligi je izbio štrajk, došlo je do lok-auta i mnogi igrači su došli da igraju u Evropi, među njima i Vlade Divac koji je došao u Zvezdu. Crveno-beli su u Pioniru dočekali moćni Žalgiris, počinje prenos meča, sve kamere su uperene u zvezdu NBA lige Vladu Divca, komentator ga gromoglasno najavljuje, a cela dvorana skandira Milenku Topiću. Čisto da se zna ko je kapiten Zvezde.

Pripremio: Branko Puzović

0
0

1 Komentara

  1. meni se svidja ovaj potez njemu samo treba hrabrost da podvikne nekoj zvezdi ako dodje u timu i da ga izvede iz igre ako zbo njega tim gubi prim.gudurica je radonjic drzao u ekipi i kad je ovaj tri vezane greske pravio i time unzadio svoj klub…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter