3
AdmiralBet ABA Liga

NEBOJŠA ČOVIĆ: Crvena zvezda ima novog trenera!

Objavljeno: 21.07.17 u 12:30

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o aktuelnim dešavanjima u klubu, a saopštio je i ime novog trenera Zvezde.

Čović je na početku konferencije pričao o stanju kluba pre šest godina.

Prošli smo šest sezona, u julu 2011.smo krenuli od nule i kluba koji sem grba i imena nije postojao. Išli smo stepenik po stepenik i došli do najbolje sezone u istoriji. Uspeli smo da se dignemo, da prođemo kroz mnoge teške trenutke, i finansijske i timske, došli smo do toga da smo redovan osvajač Aba lige i Superlige, i prvi učesnik novog, ligaškog formata Evrolige u kojoj smo zauzeli sjajno 9. mesto, i sa budžetom koji je u Evropi na oko 40. mestu – rekao je Čović.

Čović je pričao i o odlascima iz Crvene zvezde.

Samo su dva igrača otišla van plana. To su Marko Gudurić i Ognjen Kuzmić. Ponuda kakvu smo dobili za Gudurića se ne odbija. Dobili smo od Fenerbahčea milion evra i 20 posto od naredne prodaje. Gudurić je u Zvezdi imao platu manju od 100 000 evra godišnje. Kuzmić je otišao za 300 000 evra, Dženkins za 100 000, a Mitrović za 220 000 evra.

Nebojša Čović je zatim saopštio odluku kluba koja je najviše interesovala zvezdašku javnost, a to je izbor novog trenera.

Prvi trener će biti Dušan Alimpijević, a pomoćnik Milenko Topić. Znam da će biti komentara, ali ovaj izbor nismo napravili jer niko nije želeo ovde, naprotiv, broj onih koji su želeli da dođu u Zvezdu je ogroman. Od tih koji su nas odabrali, mi smo izabrali Dušana i Milenka, i stajaćemo iza njih i kad budu pobeđivali, i kad budu gubili. Najavio sam da pravimo hrabre odluke još pre deset dana. Sad je možda teže u odnosu na ranije, pošto krećemo kao prvaci Aba i Superlige i redovni učesnici Evrolige. Molim vas samo da budete korektni prema njima. Radite kako vam je na savesti, ali nemojte da se stidite kako ste pisali za tri, četiri godine. Novac od transfera ide u finansijsku stabilizaciju, pošto je do destabilizacije došlo jer neka obećanja nisu ispunjena. Koja – to neću da vam kažem – zaključio je Čović.

0
0

3 Komentara

  1. Citam komentare…isto kao kada je doveo Radonjica…nepoverenje…ljudi Covic je dokazao da zna sta radi i zato VELIKA PODRSKA…potez je odlican

    0
    0
    Odgovori
  2. I tako,,,,bila jednom jedna zvezda,,, Čoviću ko si nesposoban predaj palicu drugom,,,dovodio nam početnika a hočeš među 4 u Evropi ligi

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter