0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

GENIJALNO: Fantastična anegdota o grafitu Duška Vujoševića koja će vas nasmejati do suza!

Objavljeno: 18.07.17 u 17:57

Duško Vujošević je čovek koji, bez trunke preterivanja, nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Neki ga vole i uzdižu skoro do statusa božanstva, neki ga smatraju fantastičnim stručnjakom, dok su sa druge strane oni kojima, blago rečeno, Vujošević nije među dražim košarkaškim stručnjacima, ali, kao što je napisano u uvodu, izuzetno je mali broj, ako takvih i ima, koji o Vujoševiću nemaju neko od dva dijametralno suprotna stava.

To je posledica poprilično živog duha kojim bivši trener Partizana i aktuelni selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine raspolaže, pa je anegdota koju je ispričao u intervjuu za Nedeljnik nešto što će svakako naterati i one koji ga ne vole da se bar u sebi – zasmeju.

Ja sam građanin sveta. Imao sam prilike i sreće da puno putujem i znam da je svaki čovek slučajno ono što jeste. Samjuel Džonson je rekao da je patriotizam poslednje utočište hulje. To je apsolutno tačno. Neka mala ispoljavanja fašizma je nešto protiv čega sam se borio. Bio je izvesni Suljo koji je bio predsednik kućnog saveta u Bačkoj 13. gde sam tada živeo. Veći deo stanara je hteo da ga smeni. Bio je bio pedantan čovek, tražio da se zaključaju vrata, da se ne unosi benzin, a to je radio da da se ne bi sve zapalilo…

Kada su počele da dolaze organizovane delegacije da menjaju Sulju, napisao sam jedini grafit u životu – Je*em vas u bu*u, vratite nam Sulju. Oni su to prefarbali, a ja sam napisao krupnije: „(i opet) Je*em vas u bu*u, vratite nam Sulju“. Niko nema kristalne biografije, i nisu to ne znam kakvi aktovi hrabrosti, ali me mržnje, nacionalizam i ratne strasti, koje su i mediji u velikoj meri proizvodile uvek strašno nervirali, rekao je Vujošević.

Ne znamo da li je ovaj vid revolta uspeo, i da li je Suljo ostao na mestu predsednika kućnog saveta u Bačkoj 13, ali je sigurno ova „ispovest“ jedna od najzanimljivijih u poslednje vreme.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter