0
Košarka

AKO TAKO BUDE, UĆI ĆE U ISTORIJU: Projektovana buduća cena Nikole Jokića je da se smrzneš! (FOTO)

Objavljeno: 02.07.17 u 10:54

Srbija bi mogla da dobije jednog od najskupljih igrača u istoriji NBA lige, ispred mnogih legendi košarke u najjačoj ligi na svetu.

Napredni analitički sistem, odnosno, algoritam ‘CARMELO’ koji se bavi predviđanjem napretka mladih NBA igrača i njihovom komparacijom sa velikanima ove lige, vrlo visoko je kotirao srpskog centra Nikolu Jokića.

Zvezda Denver Nagetsa, naime, prema projekciji ovog sistema za pet godina mogao bi da vredi skoro 300 miliona evra, tačnije, 281.300.000 evra!

U obračun su ušle godine života, visina, težina i statistika u poslednje tri sezone, a Jokić je odigrao samo dve u NBA ligi. To je Srbina uporedilo sa Čarlsom Barklijem, Šonom Kempom, ali i aktuelnim Kevinom Lavom.

Jokić je prošle sezone imao prosek od 16,7 poena i skoro 10 skokova po utakmici, a upisao je veliki broj tripl-dablova uz mnoštvo asistencija koje su oduševljavale Amerikance.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter