0
Evroliga

PROMENA KOD ŠAMPIONA EVROPE: Fenerbahče se više ne zove isto

Objavljeno: 30.06.17 u 20:00

Nakon Darušafake, Doguš grupa je postala sponzor još jednog turskog kluba.

Fenerbahče je prvi turski klub u istoriji koji postao šampion Evrope u košarci, a titulu je osvojio pobedom u finalu nad Olimpijakosom u Istambulu. ‘Kanarinci’ sledeće sezone žele povratak na fajnal for koji se održava u Beogradu, ali će u Srbiju doći pod promenjenim imenom.

Klub sa Bosfora će u naredne tri sezone nositi naziv Doguš, a za to će dobiti čak 45 miliona evra. Predsednik Doguš grupe Ferit Sahenk je rekao da Fenerbahče uživa nacionalnu podršku na putu do trofeja u Evroligi i da je to pokazatelj da košarka u Turskoj raste. 

Zbog ovog sponzorstva, Željko Obradović će u narednim  sezonama imati znatno veći budžet, a videćemo na koji način će  nadomestiti odlazak Bogdana Bogdanovića u NBA ligu. Za sada je doveden Nikolo Meli iz Bamberga, a posle ove finansijske injekcije Doguša se očekuje dodatno jačanje rostera, kao i prelazak Sinana Gulera, o čemu je HotSport već pisao.

 

Pripremio: Branko Puzović

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter