4
Košarka

FOTO: STARSPORT

KO JE, BRE, TAJ BOGDANOVIĆ: Američki mediji začuđeni potresom koji izaziva srpski as dolaskom u NBA (FOTO)

Objavljeno: 29.06.17 u 12:49

Javnost u Sjedinjenim Američkim Državama iznenađena je dolaskom i načinom na koji Bogdan Bogdanović ulazi u NBA ligu.

Ne toliko njegovom odlukom da pređe u Sakramento Kingse, to se donekle i očekivalo, već činjenicom da će dobiti najveći ‘ruki’ ugovor u istoriji NBA lige. Čak veći i od Lebrona Džejmsa svojevremeno!

Spominje se da će Bogdanović za tri godine ugovora dobiti nestvarnih 36.000.000 evra, što je 12.000.000 po sezoni, odnosno, čak milion evra mesečno.

Sve to izazvalo je veliku prašinu, te su se Ameri upitali ko je taj Bogdanović i kako je on toliko bolji od svih ostalih dosadašnjih ‘rukija’ u NBA.

Takođe im i smeta to što Bogdanović nije odlučio odmah da pređe u NBA kada je i izabran na draftu 2014. godine, nego tek tri godine kasnije, nakon osvojene Evrolige. Nije im baš najjasnije kako to da neko iz Srbije može toliko da odlaže ono što je san svakog košarkaša na svetu. Sam pehar Evrolige dovoljno govori po sebi.

 – Kada su ga Sansi izabrali na draftu, Bogdan je bio član Partizana, iako je odmah potom potpisao za Fenerbahče. Zablistao je u Turskoj, bio starter na 89 evroligaških mečeva, popravljao se iz godine u godinu u svakoj statističkoj kategoriji. Feniks se, međutim, prošle godine odrekao prava na njega, prepustivši to Sakramentu. A Bogdanović? Ubrzo je pokazao da ono što je rekao sportski direktor Sakramenta, Vlade Divac, da je ‘u pitanju najbolji igrač Evrope’, jeste tačno: sa samo 23 godina osvojio je olimpijsko srebro, igrao najduže od svih saigrača u Riju (209 minuta) i postizao 12,3 poena po meču. Dao je 19 poena Kini, 18 Hrvatima za prolazak u olimpijsko polufinale, ali je samo po sedam poena ubacivao Amerikancima, u grupnoj fazi i finalu. Pa opet, 2017, Fenerbahče je sve osvojio, prvi put i Evroligu. Bogdanović je bio srce tog tima, najbolji košgeter sa 14,3 poena, 3,6 asistencije i 43% šuta sa distance. Izabran je u idealnu petorku Evrolige, bio MVP turskog Kupa – kaže se u jednoj od analiza o Bogdanoviću.

Sudeći po nastavku analize, u SAD vrlo dobro znaju ko je Bogdanović, a ko ne zna – tek će ga upoznati.

– Bogdanović je visok 1,98, sa rasponom ruku od dva metra i deset centimetara, idealne građe za modernog beka šutera. Može da pogodi trojku, može ponekad i da zbuni rivale driblingom, a iz Evrope stižu vesti i da je vrlo dobar defanzivac. Divac je išao na finale Evrolige da bi se sa Bogdanovićevim najbližim saradnicima dogovorio oko prelaska u NBA i – izgleda da je uspeo. Nedostatak ‘duge klupe’, a zapravo bilo kakve ‘klupe’ – znači da će Bogdanović često izlaziti na teren. ‘Kraljevi’ daju brdo novca za njega, ali ionako ga imaju na raspolaganju, pa je trošenje para na obećavajući dragulj iz Evrope bolje nego preplaćivati mediokritete među slobodnim igračima, što im je bila navika u proteklim godinama. Iako nam ostaje misterija koliko će ovaj 24-godišnji Bogdan Bogdanović zapravo biti dobar, Sakramento će mu, u najmanju ruku, dati najbolju priliku da uspe.

Poenta je valjda svima jasna.

0
0

4 Komentara

  1. Bravo Bogdane, uzmi pare i briga te, i ovako svi znamo da ne vredis te novce, al briga te, a Ti grobarcino raspala evo ti jedan cajper.!. I Pali u cipiripi kup sa mutavim na celu, hahaha
    I pekovic je pobegao o te rupe zla I vestacke tvorevine, pobegao dok nije bankrotirao i propao u rupu zla!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. ON je taj, koji je uz Grobare, DV, Sasu Pavlovica&Co UGASIO 3 na 5 KK Crveno Zlo ili CRVENI FALSIFIKAT sa svom nazadnom bratijom na celu sa sramnim bankkkomatom .!. XXAAXXAA .!. ON je ta TACKKKA na i !!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter