Crvena zvezda se oglasila putem saopštenja povodom sve većeg broja informacija da se pojedini klubovi interesuju za košarkaše kluba sa Malog Kalemegdana.

Saopštenje Košarkaškog kluba Crvena zvezda prenosimo u celosti i bez lekture:


– KK Crvena zvezda mts pažljivo prati sve aktivnosti na tržištu igrača posle završetka jedne od najboljih sezona u istoriji kluba. Međutim, dužni smo da istovremeno obavestimo javnost da sve “proverene informacije, saznanja ili pozivanja na proverene inostrane izvore” vezane za igrače KK Crvena zvezda mts i njihove eventualne transfere u neke druge klubove, nemaju apsolutno nikakve veze sa istinom.

Klub je bio primoran da se oglasi na ovaj način nakon brojnih “vesti” (neistina) koje su se pojavile prethodnih dana: Jović, Dženkins, Kuzmić…ko je sledeći?

Apsolutno smo svesni da nakon još jedne sjajne sezone, postoji veliko interesovanje za igrače KK Crvena zvezda mts, i to interesovanje nekog od zainteresovanih klubova, nikome ne možemo da zabranimo. Ono što možemo, je sprečavanje širenja glasina i neistina, jer sva trojica igrača koji su prethodnih dana “preseljeni” u neki od stranih klubova, ili “navodno” pregovaraju sa njima – imaju važeće ugovore sa KK Crvena zvezda mts i propisano obeštećenje!

Klub podseća da je rukovodstvo  kraju sezone obavilo razgovore sa svim igračima koji su pod ugovorom,i postiglo dogovor.

Zato, još jednom ponavljamo, o svim aktivnostima u prelaznom roku koja su vezana za KK Crvena zvezda mts,javnost će biti obaveštavana isključivo preko zvaničnog sajta kluba.