0
Košarka

FOTO: STARSPORT

NOVI PREOKRET: Džona Bolden uskoro u Beogradu?

Objavljeno: 24.06.17 u 09:52

Po rečima generalnog menadžera Filadelfije, Australijanac će se kaliti u Evroligi.

Ne kriju u Seventisiksersima oduševljenje što su dobili Džonu Boldena na draftu, ali i takođe da ove sezone ne računaju na krilnog centra.

Australijanac rođen 1996. godine je izabran od strane Filadelfije kao 36. pik na draftu. Iako je sva pažnja bila usmerena ka Markelu Fulcu, bivšem studentu Vašingtona i igraču koji je kao prvi pik stigao u Filadelfiju, generalni menadžer Siksersa Brajan Kolanđelo je prokomentarisao i ostale igrače koji su pripali njegovom klubu.

Kako je Kolanđelo rekao, Bolden, Anžejs Pasečniks iz Gran Kanarije i Matijas Lesor iz Nantera će po svemu sudeći sledeće sezone ostati u Evropi, kao i da je želja Filadelfije da ove sezone u SAD dovede samo prošlogodišnjeg pika Furkana Korkmaza iz Banvita.

– Džona je prošao drugačiji put nego većina, ali je mlad, atleta, energični krilni centar, koji ima moderne košarkaške veštine. Dobro šutira, brz je, visok je i sjajan je skakač. Ima osećaj gde će lopta biti. Zaista smo uzbuđeni zbog njega i mislimo da smo na draftu uradili manje – više sve što smo i planirali. Korkmaza ćemo pokušati da dovedemo sada. On je mlad momak, koji ima ogroman talenat, odlično oseća igru. Mislim da je potrebno da radi na snazi, na fizičkom delu, jer bi jednostavno trebalo da postane veći i snažniji. Talentovan je, još raste, ima samo 19 godina. Veoma je mlad, ali kada pogledate Timija Luvavua zapitate se da li je i on bio spreman prošle godine? Reći ću vam da nije. Korkmazu će koristiti da radi u ovakvom okruženju i mislim da će mu brže ići ako bude sa nama, izjavio je Kolanđelo na radio gostovanju.

Situacija je veoma jasna, ukoliko ne bude zaigrao u NBA, Džona Bolden će obući dres Crvene zvezde, a ukoliko se desi nešto što bi Australijanca odvelo u SAD, Zvezda bi inkasirala 675.000 dolara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter