0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ: Je l’ se ja zovem Nikola Jokić?

Objavljeno: 19.06.17 u 11:30

Selektor srpskog nacionalnog tima je danas objavio širi spisak za Eurobasket.
Aleksandar Đorđević je sastavio reprezentaciju od 25 imena i pored toga govorio o planu priprema za Eurobasket.

Najveće među iznenađenjima na spisku jeste košarkaš Minesote Nemanja Bjelica. Nekadašnji igrač Zvezde se povredio krajem marta i urađen mu je zahvat koji iziskuje dužu pauzu. Ipak, Đorđević ga je stavio na spisak uz objašnjenje da će se u narednih nekoliko dana znati da li će Bjelica moći da se priključi reprezentaciji, ili će propustiti i drugo vezano veliko takmičenje (posle OI).

– Raduje me sazrevanje naših mladih igrača, čestitam Bogdanu Bogdanoviću i Nikoli Kaliniću na velikom uspehu, kao i igračima Crvene zvezde i svima onima koji su osvojili trofeje. Sa velikim optimizmom čekamo 20. jul i početak priprema, otpočeo je Đorđević.

FOTO: STARSPORT

Prvu pripremnu utakmicu će izabranici selektora Saleta Đorđevića imati 2. avgusta kada će u Kraljevu igrati protiv Univerzitetske reprezentacije. Posle toga će se uputiti na Kopaonik gde će provesti 15 dana. Srbiju očekuju i tri tradicionalna turnira. Prvi je u Beogradu, ‘Trofej Beograda’ koji će se igrati od 11. do 13. avgusta a sem naše reprezentacije učestvovaće Grčka i Crna Gora. Zatim sledi turnir u Hamburgu gde će učestvovati Nemačka, Poljska, Rusija i Srbija, a potom ‘Akropolis kup’ na kojem će igrati Grčka, Italija, Gruzija i naša selekcija. Datum polaska na Eurobasket u Istanbulu jeste 30. avgust.

– Za početak priprema je 18 igrača optimalan broj. Očekujem da većina ovih momaka bute na spisku B i Univerzitetske reprezentacije, kao i da bi trebalo da budu okosnica tima koji će igrati kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Te kvalifikacije su veštačko menjanje hijrarhije rezultata. Jasno je da igrači iz Evrolige i NBA neće igrati, tako da će mnoge ekipe biti oslabljene. Sastanci Evrolige su 23. i 24. jula nakon čega ćemo znati da li će igrači klubova koji su u Evrokupu moći da nastupaju za reprezentaciju, dodao je selektor.

FOTO: STARSPORT

Na pitanje novinara o centru Danver Nagetsa koji se nalazi na spisku ali je neizvestan njegov nastup, Nikole Jokića, Aleksandar Đorđević je samo kratko poručio: ‘Je l’ se ja zovem Nikola Jokić?’.

– Ne bežimo od borbe za medalju, Teo je rekao da zavisi od sastava, ali mi kao država uvek idemo na najviša odličja. Vladimir Lučić je fizički spreman, nije propustio nijedan trening. U narednih sedam do 10 dana će uslediti skraćivanje spiska, zaključio je Aleksandar Đorđević.

Sa lica mesta: Strahinja Nikolić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter