0
Košarka

Photoshooting with 3x3 Basketball Team "Novi Sad" in Belgrade, Serbia on December 3, 2014.

SVETSKO PRVENSTVO U NANTU: Srbija bolja od Egipta

Objavljeno: 17.06.17 u 20:22

Reprezentacija Srbije u sastavu Dušan Domović-Bulut, Dejan Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić pobedila je reprezentaciju Egipta u basketu rezultatom 17:15.

Muška seniorska reprezentacija Srbije je povela na samom početku meča. Tokom meča je čak tri puta uspevala da povede sjajnim koševima Dušana Domovića- Buluta i Dejana Majstorovića (7:5, 10:7, 12:10) ali su Egipćani svaki put izjednačili, pa čak i poveli 10:12.

Situaciju je preokrenuo Marko Savić slobodnim bacanjima, a zatim je usledila pobeda Srbije rezultatom 17:15.

Sledeću utakmicu Bulut i ekipa igraju takođe danas protiv Rusije.

Naša reprezentacija je aktuelni je šampion sveta (sa Svetskog prvenstva u Guangdžuu-Kina održanom u oktobru 2016. godine) i vicešampion Evrope (na EP održanom u Bukureštu septembra 2016. godine).

Na ovogodišnjoj najvećoj svetskoj smotri na kojoj će učestvovati najboljih 20 ekipa, Srbija se nalazi u grupi A, a za protivnike u prvoj fazi takmičenja će imati Egipat, Rusiju, Andoru i Portoriko.

Dve prvoplasirane reprezentacije iz svake od četiri kvalifikacione grupe će poslednjeg dana takmičenja igrati za konačan plasman.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter