0
Košarka

BIVŠI SUDIJA POTRESA NBA: Liga je nameštena! A posebno će vas iznervirati ime jednog kluba… (VIDEO)

Objavljeno: 13.06.17 u 12:40

Nekadašnji sudija u NBA ligi, Tim Donahi, koji je pravdu u ovom takmičenju delio od 1994 – 2007. godine, i koji je napustio ligu nakon istrage povodom sumnji da se kladio na mečeve koje je sudio, novom izjavom propisno je uzbunio košarkašku javnost.

Donahi je prethodnih godina više puta optuživao ligu da namerno produžuje plej-of, kako bi zaradila više novca.

Isto je učinio i pred peti duel Golden Stejta i Klivlenda:

Nema sumnje da bi voleli da serija ode u šesti meč! Mislim da će uticati na sudije, i da je bilo mnogo situacija koje je trebalo da budu suđene protiv Golden Stejta u prvim mečevima, ali nisu. Verujem da će se skoncentrisati na Drejmonda Grina i pobrinuti se da uđe u problem sa faulovima zbog čvrste igre. Jednostavno, liga mora da se potrudi da dođe do šeste utakmice, kako bi zaradili još novca.

Donahija je rezultat demantovao, ali je za navijače iz Srbije interesantniji deo koji se odnosi na prošlost…

Bio sam u tim situacijama ranije, na tim sastancima, sesijama. Izlazili smo sa njih i cela sudijska ekipa se smejala dok smo razmišljali kako liga želi da pobedi neka ekipa, poput San Antonija, Klivlenda, LA Lejkersa…

Poslednje ime će posebno zaparati uši ljubiteljima košarke u Srbiji, pošto su 2002. godine upravo Lejkersi sa 4-3 u seriji savladali Sakramento Kingse, za koje su nastupali Vlade Divac i Predrag Stojaković, a šesta utakmica serije je ostala upamćena kao jedna od najkontroverznijih u istoriji lige zbog sudijskih odluka.

(Youtube/ConspiracyCoverUp)

Sve ovo se dešava u jeku višegodišnjih sumnji da liga „šteluje“ protivnike, kako bi izvukla maksimum novca od TV prava, a tim tvrdnjama svakako ne odmaže ni izjava Davida Šterna, bivšeg komesara lige, koji je jednom prilikom rekao da bi za „ligu najbolje bilo da u finalu igraju Lejkersi protiv Lejkersa“.

Mada, upravo je Štern sprečio, nakon što je liga otkupila ekipu Nju Orleans Hornetsa od bivšeg vlasnika Džordža Šina, trejd kojim bi Kris Pol stigao u Los Anđeles, što mu navijači nikada nisu oprostili, jer „nije bio fer prema Nju Orleansu“.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter