FMP iz Železnika priredio je pravu senzaciju i izbacio je Partizan iz polufinala Superlige Srbije, a na rukovodstvu crno-belih je da što brže prebrodi ovu krizu i krene u pravljenje tima za sledeću sezonu.

Sezona za zaborav! Grobari ne žele ni da je se sećaju. Nemaju ni po čemu. Sad ostaje da se analizira neuspeh, a jedan od najboljih igrača ‘parnog valjka’ i reprezentativac Srbije Stefan Birčević zna u čemu je bio problem.


– Bilo je dosta uspona i padova. Ono u kupu nas je poremetilo, tamo smo imali neku šansu. Pola ekipe je dobilo salmonelu, mesec ili dva smo bili bez nekih igrača. Stalno smo se vraćali, pa menjali, a neki igrači se kasnije nisu ni prilagodili. Neke kockice se nisu sklopile, pre svega da izbacimo Cedevitu u ABA ligi, sada i FMP – rekao je Stefan Birčević za MocartSport i nastavio:

– Mislim pre svega na kup i na to što se Frenk i Gordon nisu uklopili. Do ove utakmice sezona je bila kvalitetna s obzirom na budžet sa kojim smo raspolagali. Ipak, nismo smeli da dozvolimo ovakav pad. Jako mi je krivo i teško da ovako završim sezonu u Partizanu.

Stefan Birčević je govorio o mogućnosti da i sledeće sezone igra za Partizan.

– Naravno da bih želeo da ostanem. Sve zavisi kakve su ambicije kluba i šta Partizan želi dalje. Meni bi bilo krivo da se na ovaj način oprostim od Partizana – rekao je Birčević.

Sada je red da reaguje uprava, ako u njoj ne dođe do najvećih promena…