0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

NE BI TREBALO DA BUDE PROBLEMA: Evropsko takmičenje dalo ‘zeleno svetlo’ Partizanu (FOTO)

Objavljeno: 06.06.17 u 18:49

ABA liga se našla među najpovlašćenijima u organizaciji drugog po kvalitetu evropskog takmičenja.
Evrokup je danas dao zvaničnu informaciju da će za učesnike sa Jadrana biti ‘rezervisana’ tri mesta.

Kako je pred sam kraj isteka roka Partizan podneo zahtev za učestvovanje u Evrokupu, ovom odlukom takmičenja ne bi trebalo da postoji problem da se i crno-beli nađu na mestu za koje su aplicirali. I prošle godine je Partizan želeo da učestvuje u Evrokupu, čak se našao i na žrebu i dobio grupu, ali je ipak pod pritiskom Košarkaškog saveza Srbije i FIBA doneo odluku da nastupi u Ligi šampiona, o čemu se govorilo i u zvaničnom saopštenju Evrokupa:

– EKA se nada da će klubovi imati slobodnu volju da se prijavi za takmičenje po svojoj volji i da na njih neće biti vršeni nikakvi pritisci, niti da će biti sankcionisani, kao što je to bio slučaj prošle sezone.

Dakle, tri mesta koja su predviđena za timove ABA lige bi trebalo da uprazne učesnici fajnal-fora, Cedevita, Budućnost i Partizan. Pored timova sa Jadrana, tri predstavnika će imati samo Rusija i Španija, po dva Francuska, Italija, Turska i Nemačka, a jedno mesto će imati Grčka, Izrael, Litvanija i Poljska.

Evrokup će se igrati u istom sistemu kao i prethodne sezone kada je šampion bila Unikaha, crno-beli su za to vreme u Ligi šampiona prošli grupnu fazu ali su se ‘sapleli’ na prvom delu eliminacione kada su posle dvomeča sa PAOK-om – ispali.

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter