0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

EUROBASKET 2017: Dok Srbija čeka Jokića, Turci na putu da dobiju dvojicu NBA igrača! (FOTO)

Objavljeno: 30.05.17 u 15:22

Predsednik Košarkaškog saveza Turske Hidajet Turkoglu nagovestio je da bi dvojica NBA reprezentativaca mogli u narednih par dana da dobiju dozvolu za nastup na Eurobasketu.

Selekcija Turske prethodnih godina nije bila u vrhu evropske košarke, ali su dobijanjem organizacije jedne grupe i završnice Evropskog prvenstva 2017. godine odlučili da ponovo okupe najbolje igrače koje u ovom momentu imaju.

Prvi čovek tamošnjeg saveza Hidajet Turkoglu pokrenuo je okupljanje najvećih turskih asova, pa i onih iz NBA lige i to je sada otkrio medijima u svojoj zemlji.

Naime, na putu povratka u nacionalni tim su košarkaš Atlanta Houksa Ersan Ilijasova i centar Nju Orleans Pelikansa Omer Ašik.

Za sada je nagovešteno da ovi igrači imaju veliku želju da nastupe pred domaćim navijačima, namera turskog Saveza je istovetna, ostaje samo da klubovi daju pristanak, što prema najavama neće biti problem.

Podsetimo, Turska je u grupi D u Istanbulu sa Srbijom, Letonijom, Rusijom, Belgijom i Velikom Britanijom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter