0
Košarka

FOTO: nba.com

DŽEJMS PRESTIGAO SVOG IDOLA DŽORDANA: Zbog Majkla sam se zaljubio u košarku (VIDEO)

Objavljeno: 27.05.17 u 00:25

Lebron Džejms prestigao je svog idola Majkla Džordana u jednoj od najcenjenijih statističkih kategorija- u petom meču finala Istoka, superstar Klivlenda obukao je dres s brojem 23, sa 35 upisanih poena poslao Boston- 135:102 (4:1 u pobedama) i pretekao Majkla Džordana na vrhu liste najboljih strelaca u plej-ofu.

– Nosio sam ovaj broj na dresu zbog Majkla. Zaljubio sam se u košarku zbog zbog onoga što je on uradio. Kada gledaš Džordana, to je skoro kao da gledaš boga. Zbog toga nisam ni pomislio da bih mogao da budem kao Majkl – rekao je Džejms, koji je u dosadašnjih 212 plej-of mečeva postigao 5.995 poena, pa  je Džordan pao na drugo mesto sa 5.989 u 179 utakmica.

– Radio sam skoro iste stvari kao Džordan kada sam bio klinac. Šutirao sam iz „fejdaveja“ pre nego što je trebalo, nosio sam steznik na nozi koji sam savijao da bi se video crveni deo. Nosio sam crno-crvene patike sa belim čarapama, uz kratki šorc kako bi mi se, kao i njemu, video steznik. Jedino nisam oćelavio, ali se bližim tome… – izjavio je Džejms.

Lebron je još daleko od svog idola u najvažnijem parametru – broju titula. Džordan se povukao sa šest šampionskih prstenova, dok će Klivlend i Džejms juriti ka svojoj četvrtoj tituli u meču protiv Voriorsa.

U finalu 2015. Voriorsi su slavili sa 4:2 u pobedama, Kavalirsi su se prošle godine revanširali tako što su postali prvi tim koji je osvojio pehar posle zaostatka od 1:3 u finalnoj seriji.

POENI U PLEJ-OFU
1. Lebron Džejms 5.995
2. Majkl Džordan 5.989
3. K. Abdul-Džabar 5.762
4. Kobi Brajant 5.640
5. Šakil O’Nil 5.250


(Izvor: YouTube/ NBA)

Pripremila: Katarina Stevanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter