0
Košarka

VTB LIGA: Teodosić krenuo u ‘leru’, pa poveo CSKA ka vođstvu u seriji protiv Lokomotive

Objavljeno: 26.05.17 u 20:35

Srpski as odigrao je zapaženu rolu u stvaranju i održavanju ključne razlike moskovskog CSKA protiv Lokomotive iz Kubanja – na kraju prvog meča: 101:95.

U prvoj utakmici posle osvojenog ‘samo’ trećeg mesta na fajnal-foru Evrolige u Istanbulu, CSKA je nastavio bitku za odbranu titule u VTB ligi. U prvom meču polufinala plej-ofa bili su bolji na svom parketu od Lokomotive Kubanj, našeg stručnjaka Saše Obradovića.

Može se reći da je CSKA samo u prvih par minuta imao problema sa organizacijom igre i velikim brojem grešaka, ali je kasnije sve došlo na svoje mesto. Gostujuća ekipa imala je visoke procente šuta i to ih je, gotovo do samog kraja, držalo u igri.

Dvojica raspucanih igrača bili su Kolins i Dženings, obojica sa po 21 poenom, ali je to bilo nedovoljno za gotovo nepobedivi CSKA na svom parketu.

Kada je to bilo najpotrebnije, probudio se Miloš Teodosić, koji je u trećoj deonici doprineo stvaranju ključne razlike za krajnji ishod. Moskovljani su imali i dvocifrenu razliku u nekoliko navrata, a na kraju su strepeli kada su gosti imali šut za izjednačenje na 10-ak sekundi pre kraja.

Miloš Teodosić bio je ključan faktor sa svojih 12 poena i šest asistencija, a možda čak i veće zasluge za trijumf idu Nandu de Kolou, koji je ubacio 20 poena.

CSKA sada vodi sa 1:0, a u drugoj polufinalnoj seriji sastaju se Zenit i Himki.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter