0
Košarka

FOTO: STARSPORT

SLS: Mega mučila Zvezdu dok se crveno-beli nisu ‘razgoropadili’, Jović kao u najboljim danima (FOTO)

Objavljeno: 25.05.17 u 21:16

U derbiju kola izabranici Dejana Radonjića su upisali novu pobedu.
Crvena zvezda je porazila Megu sa 73:67 u 11. kolu košarkaške Superlige.

Domaćin je bolje otovrio utakmicu, počeo je sa 9:3, posle čega je Zvezda iskoristila dva loša napada Mege, ‘dodala gas’ i stigla do 11:11. Crveno-beli nisu tu stali, kompletirali su seriju od čak 10:0 poenima Branka Lazića i Stefana Jovića, posle čega je Dejan Milojević bio primoran da zatraži tajm-aut. Kostja Mušidi je trojkom prekinuo nalet crveno-belih, da bi u natavku Simeunović doneo novo vođstvo Megi, a potom i Lešić za prednost domaćina posle prvih 10 minuta utakmice.

Ponovo domaći košarkaši nisu imali odgovor na seriju Zvezde koja je došla do preokreta na samom startu druge deonice preko Dangubića i Gudurića. Počinju srljanja Crvene zvezde, Tompson je izgubio loptu, Dangubić zaradio nepotreban nesportski faul, ali izabranici Dejana Milojevića nisu uspeli da iskoriste to i preokrenu meč u sasvim drugi tok. U finišu poluvremena Lazić pogađa neverovatan šut za vođstvo Zvezde od sedam razlike, Mega je preko Novaka spustila na tri, da bi potom pogodili na obe strane Jović i Kapetanović za 34:28 na poluvremenu.

FOTO: STARSPORT

Mladi Nemac, Mušidi, na otvaranju trećeg kvartala pokazuje ono zbog čega je doveden. Pogađa dve vezane trojke i ponovo je Mega Leks u igri. Isto se dešavalo i u nastavku, Zvezda je došla do preokreta posle tri vezana koša, Mitrovića, Jovića i ponovo Luke Mitrovića za 44:40. Sledeći na redu je bio Ognjen Jaramaz koji je vezao pet poena i doveo svoj tim na zaostatak od samo pola koša, a onda Novak i Mušidi donose vođstvo Megi na dva minuta do kraja pretposlednje deonice. Ipak u poslednjem minutu Dangubić i Jović vraćaju vođstvo Zvezdi koja je sa plus pet ušla u završnih 10 minuta.

Dosta je loše domaćin počeo ovaj deo utakmice. Megi je trebalo četiri minuta da postigne prve poene, za to vreme je efikasnija bila Zvezda koja je već bila na pragu dvocifrene prednosti. Na pet minuta do kraja je Milko Bjelica pogodio za plus 10 crveno-belih, isti igrač pogađa i slobodno bacanje, a potom toga igrači Mege prave nerazumljive greške. Na tri minuta do kraja je Gudurić pogodio trojku kojom je rešio pitanje pobednika. Spasojević je vezao pet poena u finišu i domaćin je ponovo bio blizu Zvezde, ali su crveno-beli znali da se postave i u takvoj poziciji i meč privedu kraju bez većih uzbuđenja.

Najbolji je u timu pobednika bio Stefan Jović sa 20 poena i osam asistencija, 13 je ubacio Luka Mitrović, a 11 Milko Bjelica. Na drugoj strani je 16 postigao Mušidi, a po 12 Spasojević i Novak.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

MEGA LEKS – CRVENA ZVEZDA 67:73 (18:17, 16:21, 19:20, 14:14)

MEGA: Mušidi 16, Rebić 2, Lešić 4, Jarmaz 7, Spasojević 12, Kaba 5, Simeunović 6, Novak 12, Kaptenović 1, Samardžiski 2.

CRVENA ZVEZDA: Tomson 2, Dangubić 5, Mitrović 13, Lazić 7, Dobrić 2, Dženkins 2, Gudurić 9, Jović 20, Kuzmić 2, Bjelica 11.

[/stextbox]

Rezultati by SofaScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter