0
Evroliga

EVROLIGA: Olimpijakos skinuo krunu Armejcima, Teodosić bez sreće u finišu! (VIDEO)

Objavljeno: 19.05.17 u 19:46

Košarkaši Olimpijakosa prvi su finalisti ovogodišnjeg izdanja Evrolige, pošto su nakon neizvesne završnice slavili protiv aktulenog šampiona ekipe CSKA, rezultatom 82:78.

CSKA ipak neće imati priliku da brani evropsku krunu u velikom finalu, iako su tokom najvećeg dela meča oni bili ti koji su imali rezultatsku prednost i kontrolu igre u svojim rukama. Olimpijakos je u samom finišu utakmice još jednom potvrdio epitet kralja drame i na kraju došli do prilike da se bore za novo evropsko odličje.

Miloš Teodosić u samom finišu nije imao sreće da izraste u junaka utakmice, iako je kada se sagleda celokupni tok meča bio najbolji pojedinac na terenu. Naš plejmejker je ovaj meč završio sa 23 poena, ali mu se u samom finišu ruka „malo skratila“ pa su se na kraju ipak radovali Grci.

Utakmicu su bolje otvorili Armejci koji su na krilima bekovskog tija Teodosić-De Kolo, Džekson došli do prednosti od šest poena, a treba istaći i odličnu timsku odranu ekipe Dimitrisa Itudisa koja je protivniku dozvolila svega 12 poena.

Druga četvrtina donela je dominaciju Miloša Teodisića, koji je u ovom periodu ubacio čak 10 poena i u jednom trenutku doveo CSKA do prednosti i od 12 poena.

Ipak uporni Olimpijakos je do poluvremena uspeo da upristoji zaostatak, pre svega preko Jorgosa Printezisa koji je u tim trenucima bio jedini raspoložen, a trojkom Mancarisa uz zvuk sirene smanjuju vođstvo ruskog tima na 40:33.

Treća deonica protekla je na sličan način kao i druga. Moskovljani su u prvom delu manje više sigurno održavali prednost da bi tri ipo minuta pre kraja ovog kvartala stigli ponovo do dvocifrene razlike, rezultat je bio 57:46. Ipak u finišu crveno-beli iz Pireja trojkama Papanikolaua, Agravanisa i Mancarisa stižu na svega četiri poena zaostatka uoči odlučujućih 10 minuta.

Poslednja deonica donela je veliku dramu. CSKA je dugo uspevao da održava blagu prednost, da bi Olimpijakos na tri minuta pre kraja, posle dugo vremena stiže do poravnanja (71:71).

Usledila su dva poena sa bacanja Arona Džeksona a onda na scenu stupa do tada prilično neprimetni Vasilis Spanulis. Popularni Bili najpre pogađa trojku sa osam metara za prvo vođstvo Atinjana još od onog 9:7, a zatim i asistira za zakucavanje Kimu Birču za vođstvo od 76:73.

U sledećem napadu Miloš Teodosić trojkom donosi izjednačenje Moskovljanima ali na drugoj strani uzvaća Erik Grin za vođstvo crveno-belih od 79:76. Naš plejmejker je zatim bio polovičan sa penala a u narednom napadu, na devet sekundi pre kraja njegov šut verovatno za pobedu završio je na prvom obruču.

Usledila je penal završnica u kojoj je Olimpijakos uspeo da zadrži stečenu prednost i zasluženo se plasirao u finale.

Atinjane su do pobede u ovoj utakmici predvodili Jorgos Printezis, Vasilis Spanulis i Kostas Papanikolau sa po 14 poena. Kod CSKA najefikaniji je bi Miloš Teodosić sa 23 poena dok je Nando De Kolo dodao 16.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter