5
Košarka

FOTO: STARSPORT

GROM IZ VEDRA NEBA: Vujošević nije ni debitovao na klupi BiH, a već ostaje bez posla?!

Objavljeno: 16.05.17 u 17:12

Bivši trener Partizana, još ove sezone francuskog Limoža, a novoizabrani selektor Bosne i Hercegovine Duško Vujošević mogao bi bez ijedne vođene utakmice da ostane bez tog posla.

Bilo je različitih tekstova u našem komšiluku, u Bosni i Hercegovini, koji su upućivali na to da Duško Vujošević navodno ne zna gde je došao kada je prihvatio selektorsko mesto te zemlje, a sada se ispostavlja da su mnogi zagovornici te teme bili u pravu.

Jer, na današnjoj konferenciji za medije generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Dubravko Barnabić objasnio je da bez pomoći države to organizaciono telo će se – ugasiti.

To praktično znači da bi i Duško Vujošević ostao bez posla iako nije vodio nijedan meč selekcije BiH.

– Ovaj posao godinu dana radim volonterski, patriotski i ne stidim se svega onog što je urađeno i ne stidim se reći kakvo je stvarno stanje naše košarke. Ona se nalazi pod kolapsom i to je činjenica. Pre nego što znesem detalje zašto je to tako, voleo bih napraviti jedan presek. Voleo bih da Sejo Bukva, kao potpredsednik KS BiH, kaže šta smo mi to u zadnjih godinu dana napravili. Tada će možda dobiti na značaju šta gubimo s gubitkom košarke u BiH – rekao je Barnabić.

FOTO: STARSPORT

Zatim je detaljno izneo cifre koje izražavaju količinu duga KS BiH.

– U ovom trenutku Košarkaški savez Bosne i Hercegovine dužan je 650.000 KM po osnovu PDV-a, od ovog iznosa 150.000 KM otpada na kamate. Pored toga, Federalna Poreska uprava utvrdila je dug od 445.000  KM od čega se 132.000 odnose na kamatu zbog čega se Savez našao u nezavidnoj situaciji. Mene je dočekao dug od 1.400.000 KM prema dobravljačima i jednostavno teško je uopšte pronaći bilo kakav izlaz. Po osnovu raznih poreza dugujemo preko 1.200.000 KM, a naši godišni prihodi su između 1.500.000 i 1.700.000 KM. Mi možemo zatražiti reprogram dugovanja, ali s obzirom na brojke koje sam spomenuo mi te reprograme ne bismo mogli ispoštovati već na početku dogovorenog perioda tako da je jasno da je Košarkaški savez Bosne i Hercegovine pred stečajem, odnosno, kolapsom -istakao je Barnabić.

Ukoliko se u narednih sedam dana situacij značajno ne promeni, Barnabić je najavio samo jedan scenario – katanac.

– Treba nam tim koji će naći put za sistemsko rešavanje finansijskih problema u sportu u BiH. Ukoliko u narednih sedam dana od našeg apela ne dobijemo nikakav odgovor od nadležnih, KS BiH treba biti realan i reći da zbog pojedinaca iz prošlosti mi ne možemo nastaviti dalje i kancelariju Saveza ćemo zaključati – zaključio je Dubravko Barnabić, generalni sekretar bosanskog saveza.

0
0

5 Komentara

  1. „Resenje“ je JEDNOSTAVNO, DV u KKP, a cokija „EKSPERTA za NESTAJANJE DUGA PREKO NOCI“ u BiH i onda neka njegov FMP-e igra kao REPREZENTACIJA BiH, sto da ne, kad moze zaostali krak turcizma da POVAMPIRI sto ne bi i njih..??!!! .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter