0
Košarka

FOTO: STARSPORT

SAOPŠTENJE PARTIZAN: Crno-beli žestoko ‘opleli’ po Superligi i pojedinim medijima (FOTO)

Objavljeno: 10.05.17 u 14:45

Iz Humske se ovog puta čula reakcija na kaznu domaćeg prvenstva.

Partizan je sankcionisan sa 36.000 dinara zbog nekulturnog ponašanja gledalaca.

Iako se u prvi mah činilo da komisija domaćeg šampionata neće imati zbog čega da i u ovoj rundi kažnjava, sem Kabe koji je dobio tehničku grešku, ipak je sankcionisan tim iz Humske sa 36.000 dinara. Nije bilo uvredljivih povika kakvih često zna da pude protiv ‘pantera’, a takođe ni detaljno nije objašnjeno od Superlige zbog čega je kažnjen Partizan.

Sve to je bio razlog da se danas oglase revoltirani crno-beli koji se ne slažu sa odlukom Superlige. Partizan žali zbog toga što KLS nije pohvalio sportsku atmosferu u jučerašnjem derbiju šestog gola, već je na istu odgovorio sa novom kaznom. Saopštenje crno-belih prenosimo u celosti:

‘Smanjujte tenzije u interesu srpske košarke da bismo vas mi i dalje kažnjavali“ – otprilike ovako izgleda odnos koji je rukovodstvo Košarkaške lige Srbije demonstriralo današnjom odlukom o kažnjavanju KK Partizan NIS zbog navodno uvredljivog skandiranja na 30 sekundi pre kraja utakmice VI kola Mozzart Superlige Srbije, Partizan NIS – FMP.

Apel upućen navijačima, urodio je plodom i publika u dvorani „Aleksandar Nikolić“ je tokom jučerašnje utakmice svu svoju energiju usmerila na podršku crno-belima. Sportskoj atmosferi, u velikoj meri su doprineli i igrači obe ekipe koji su se na terenu ponašali primerno i u skladu sa svim sportskim načelima.

Ipak, delegate Dragan Minić, rukovodstvo KLS i njen direktor, Leon Deleon, uspeli su da pronađu način da ponovo kazne KK Partizan NIS. Umesto da pohvalom za ponašanje navijača rukovodstvo Lige pomogne da zajedničkim snagama smirujemo tenzije i promovišemo sportsku atmosferu u našim halama, navedeni subjekti pronalaze „uvredljivo skandiranje“ na 30 sekundi pre kraja meča. Podsetićemo, za razliku od KLS, predstavnici medija su u izveštaju sa jučerašnje utakmice pohvalili ponašanje i igrača i publike čije navijanje „nije prelazilo granicu“, kako je izvestio Sportski žurnal, inače medijski partner KLS(?!)

KK Partizan NIS se pita kakvu poruku KLS na taj način želi da pošalje, jer ovakva odluka nikako ne ide u smeru smirivanja tenzija, smeru u kojem su išli apeli Partizana. Takođe, zanimljivo je da uvredljivo skandiranje kapitenu Partizana nedavno nije sankcionisano, a ono je trajalo daleko, daleko, duže od 30 sekundi. Ostale pogrdne povike, nije primereno ni da ovog puta spominjemo.

Gospodine Deleon i ostali učesnici u propisivanju kazni, kako da stišavamo tenzije ako vi selektivno sprovodite pravila?! Da li rukovodstvo KLS radi nešto osim što kažnjava i tako sakuplja sredstva za servisiranje sopstevnih ličnih dohodaka? Podsetićemo, sve troškove organizacije mečeva, sudija, putovanja, smeštaja, snose klubovi, pa stoga ispada da članarinama i kaznama klubovi isplaćuju plate gospodinu Deleonu i njegovim saradnicima.

Gospodo, promovisanje sportskih vrednosti mora ići sa svih strana, inače će naš iskreni trud koji je juče dao rezultate ostati uzaludan zbog vašeg (ne)činjenja!

KK Partizan NIS je ponosan na svoje navijače i njihovo ponašanje na jučerašnjem meču i još jednom im se srdačno zahvaljuje na primeru koji su dali svima.’

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter