0
Košarka

FOTO: STARSPORT

SLS: Zvezda na plus 20 u Čačku, Dobrić ‘eksplodirao’ (FOTO)

Objavljeno: 09.05.17 u 20:47

Crveno-beli su slavili u 6. rundi domaćeg takmičenja.

Na gostujućem terenu je Crvena zvezda porazila Borac rezultatom 85:65.

Nije tim Dejana Radonjića u lepoj atmosferi koju su priredili Čačani opravdao ulogu favorita na samom početku. Rezultatski, duel je počeo trojkom Marinovića. Borac je imao prednost koju je gradio i imao maksimalno vođstvo od plus četiri u tim momentima, da bi pred kraj prve deonice poenima Kuzmića gosti došli do prvog izjednačenja. Zvezda je ubrzo i povela, ali je poslednji minuta maestralno odigrao domaći tim koji je u okviru 60 sekundi napravio seriju 7:0 za prednost na kraju prvog kvartala.

Tokom prvog minuta druge četvrtine ni jedni ni drugi nisu uspeli da poentiraju, Stefan Jović je pogodio prvi i vratio meč u egal. Iz akcije u akciju je Crvena zvezda bila sigurnija, bolja odbrana i veći procenat efikasnosti su donosili sve veću prednost crveno-belima koji su već u finišu prvog poluvremena bili na pragu dvocifrene razlike. Do nje su stigli u 17. minutu utakmice kada je za 36:26 poentirao Ognjen Kuzmić sa linije penala. Do kraja ovog perioda igre su Čačani uspeli da minimalno smanje zaostatak i sa minus sedam uđu u drugo poluvreme.

FOTO: STARSPORT

Dugo se igralo koš za koš u nastavku, vođstvo crveno-belih se nije spuštalo ispod šest poena ali nije išlo ni na mnogo ubedljivije brojke. Sve do serije 6:0 kojom je završena pretposlednja četvrtina. Treći kvartal jeste istekao, ali je nakon kraće pauze tim Dejana Radonjića nastavio sa započetom serijom. Zvezda je zaigrala ‘evroligaški’ u poslednjih 10 minuta i otklonila sve sumnje o pitanje pobednika večeras. Ređale su se sjajne akcije crveno-belih koji su podjednako dobri bili i u defanzivi i dozvolili Borcu svega 11 poena u poslednjih 10 minuta.

Najbolji je u Zvezdi bio Ognjen Dobrić sa 20 poena, Tompson je ubacio 12, Jović 11, a po 10 Dаngubić i Gudurić. Na drugoj strani je Todorović imao 19, a Marinović 11.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

BORAC – CRVENA ZVEZDA 65:85
(21:19, 12:21, 21:25, 11:20)

BORAC: Čarapić, Mitrović 3, Popović, Milovanović 7, Radonjić 9, A. Todorović 19, Radović, Mićić 4, Đoković 4, Gavrilović , N. Todorović 9, Maronović 10.

CRVENA ZVEZDA: Tompson 12, Dangubić 10, Mitrović 8, Simanić, Dobrić 20, Simonović 5, Rakićević, Dženkins 2, Gudurić 10, Jović 11, Kuzmić 7, Bjelica.

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter