0
Košarka

FOTO: STARSPORT

OLIMPIJSKI KOMITET DOBIO NOVOG PREDSEDNIKA: Maljkoviću mandat

Objavljeno: 09.05.17 u 12:46

Košarkaški trener Božidar Maljković izabran je danas u Beogradu za novog predsednika Olimpijskog komiteta Srbije, kao jedini kandidat na Izbornoj skupštini ovog tela.

Izbori za predsednika OKS trebalo je da se održe u decembru. Tada je jedinu validnu kandidaturu podneo potpredsednik tog tela Ivan Todorov, ali ta sednica nije održana zbog nedostatka kvoruma. Todorov je u januaru odustao od kandidature.

Nacionalni sportski savezi su posle toga tražili da se izmeni statut, što je učinjeno u martu. Tada je promenjen član da kandidat mora da ima desetogodišnje iskustvo rada u sportskim institucijama i učešće na Olimpijskim igrama.

U toku je izbor za generalnog sekretara, Izvršni odbor i Nadzorni odbor OKS.

Maljković je radio kao trener od 1971. do 2013. godine u brojnim klubovima u zemlji i inostranstvu, a bio je i selektor Slovenije. Osvojio je četiri titule evropskog prvaka, kao i brojne druge trofeje u nacionalnim prvenstvima SFRJ, Grčke, Španije i Francuske. Dobitnik je brojnih individualnih priznanja za najboljeg trenera.

Dosadašnji predsednik OKS Vlade Divac bio je sprečen da prisustvuje sednici, koju je tako otvordio generalni sekretar Djordje Višacki, a kojom je predsedavao predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović. Dosadašnji potpredsednici Žarko Paspalj i Ivan Todorov nisu prisustvovali sednici.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter