1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA: Zvezda u Vršcu obavila posao za jednu četvrtinu, Dobrić se opasno nameće Radonjiću

Objavljeno: 06.05.17 u 19:30

Košarkaši Crvene zvezde ostali su na maksimalnom učinku i posle 5. kola Superlige, pošto su upisali sigurnu pobedu na gostovanju Vršcu rezultatom 94:76.

Aktuelni šampion je na ovom meču nastupio oslabljen, bez Branka Lazića i Nejta Voltersa ali se u tim posle dužeg vremena vratio Stefan Jović.

Ekipa Dejana Radonjića krenula je maksimalno ozbiljno od samog starta i u prva tri minuta napravila seriju 11:0, predvođena Ognjenom Kuzmićem koji je postigao prvih sedam poena svoje ekipe. Na odličan start centra crveno-belih nadovezao se Ognjen Dobrić, koji je u poptunosti obeležio prvu deonicu.

Mladi košarkaš Zvezde maksimalno je iskoristio svoju minutažu i postigao 13 poena tokom prvih deset minuta (tri trojke) i Zvezda je posle prve četvrtine imala ogromnih 30:8.

Ovo visoko vođstvo kao da je malo uspavalo goste, što su Vrščani iskoristili, dobili drugi period sa 24:16 i tako upristojili zaostatak uoči odlaska na odmor.

Početkom drugog poluvremena domaćin je nakon poena Fundića uspeo da smanji prednost crveno-belih na jednocifrenu (48.39), ali je od tog momenta šampion ponovo dodaje gas i pred poslednjih 10 minuta odlazi na 67:50.

Poslednja deonica je praktično bila odrađivanje posla za ekišu Zvezde, koja je stigla i do pete pobede u srpskom šampionatu.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Ognjen Dobrić sa 26 poena, pratio ga je Dženkins sa 17 a Simonović je dodao 13 poena. Kod domaćina Minčev je postigao 14 poena, Stojadinović je meč završio sa poenom manje, dok je Fundić upisao 10 poena.

0
0

1 Komentara

  1. Ma, ‘uzivajte’ jos malo, Vucela je najavio za sledecu godinu ULAZAK s’Zekom i u KK PARTIZAN i Crvene CRNA rupa s’nestrpljenjem CEKKKA, ponovo, ZAUVEKKK .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter