0
Košarka

NBA: Gosti se ‘gostili’, dva velika ‘brejka’ Klivlenda i San Antonija (VIDEO)

Objavljeno: 06.05.17 u 09:10

U noći između petka i subote ponovo smo gledali dva meča, po jedan sa Istoka i Zapada, i videli smo dve interesantne utakmice i pobede Klivlend Kavalirsa i San Antonio Sparsa.

Nije postalo previše zanimljivo gledati serije Klivlend Kavalirsa u plej-ofu istočne konferencije. Jer, njihovim ‘izazivačima’ u polufinalu smeši se još jedna ‘metla’ uz drugi vezani poraz od preko 20 poena razlike.

Toronto Reptorsi velike nade su polagali u domaći teren i ‘Er Kanada centar’, ali su Lebron i drugovi i tu dvoranu ugasili, pre svega, maestrralnom odbranom. Istina i domaćin se pošteno ispromašivao u otvorenim šutevima, ali treba odati priznanje ekipi Tajrona Lua sa kakvom profesionalnošću prilaze svakoj utakmici.

Noćas su od samog starta Reptorsi krenuli snažno i uspevali su da odolevaju ‘kraljui’ i njegovoj družini pune četiri četvrtine. Međutim, onda je Lebron Džejms ubacio u viši stepen prenosa i pokrenuo seriju 26:7 ekipe Klivlenda, baš u momentima kada povratka za Toronto više nije ni moglo da bude.

Na kraju je upravo Džejms bio najbolji sa 35 poena, osam skokova i sedam asistencija, a pratnju je imao u tandemu Kajri Irving-Kevin Lav, obojica strelci po 16 pogodaka.

U ekipi Toronta, ponovo je Demar Derozen bio najefikasiji sa 37 koševa, ali je povreda druge velike zvezde Kajla Laurija verovatno ‘ugasila’ sezonu Reptorsa i bez njegove podrške, baš kao večeras, nemaju šta da traže protiv branioca prstena.

(Izvor: youtube / Ximo Pierto)

San Antonio je uspeo da se trgne posle uvodnog šoka i ‘brejka’ Hjustona u Teksasu, pa su noćas stigli u goste Hardenu i drugovima i uzvratili istom merom.

Tim Grega Popoviča je iako oslabljen neigranjem Tonija Parkera, pružio partiju kakva se od njih uvek očekuje i sa 103:92 već ostvario ono po šta je stigao u goste Roketsima.

Najbolji na meču bio je, ponovo, Džejms Harden, ali njegovih 43 poena, nisu bila dovoljna da se ‘neutrališe’ učinak od po 26 poena Lamarkusa Oldridža i Kavaja Lenarda.

‘Brejk’ je bio neminovan u derbiju ove runde plej-ofa, pa će kroz dve večeri Harden i drugovi morati da trijumfuju, inače bi polako mogli da se pozdrave sa još jednom prosečnom sezonom.

(Izvor: youtube / Ximo Pierto)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

NBA, plej-of:

Istok:

Boston-Vašington 2-0
Toronto – Klivlend 0-3 (94:115)

Zapad:

Golden Stejt – Juta 2-0
Hjuston – San Antonio 1-2 (92:103)

[/stextbox]

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter