0
Košarka

SILA JE JAKA U NJEMU: Nagetsi kažu, Jokić je Skajvoker (FOTO)

Objavljeno: 05.05.17 u 19:19

Širom sveta, 4. maj je poznat kao „Dan Ratova zvezda“, tačnije dan kada ljubitelji ovog SF serijala imaju priliku da uživaju u sadržajima posvećenim dogodovštinama u dalekoj galaksiji.

Ni Denver Nagetsi nisu izuzetak, pa su odali počast Luku Skajvokeru, Hanu Solou, princezi Leji i ostatku družine fotografijom čiji je glavni lik – Nikola Jokić.

Naime, oni su na svoj tviter nalog okačili fotografiju koja viuelno liči na promotivni poster epizode IV „Ratova zvezda“, „Povratak džedaja“, s tim što su reč „jedi“ (džedaj) zamenili rečju „Jokić“.

Takođe, zanimljivo je to što su našem centru dali mesto koje u originalu pripada Luku Skajvokeru, dok trener Majk Maloun zauzima mesto Darta Vejdera, što ostavlja nekoliko mogućnosti – da su želeli da poruče da je naš centar nova nada Denvera, da Maloun toliko maltretira Jokića da je momku iz Sombora prekipelo pa je osnovao pokret otpora, ili da u Jokiću vide nekoga ko će moći da se suprotstavi „Imperiji“ sa Lebronom Džejmsom i Stefom Karijem na čelu.

U svakom slučaju, nadamo se da nije slučajno, i da naš reprezentativac u narednom periodu može da postane jedan od najvećih košarkaša u istoriji Denver Nagetsa, kao što je Luk Skajvoker jedan od najvećih džedaja.

Uzgred, mala digresija – jučerašnji datum se slavi zbog igre reči, tačnije zbog toga što „May the fourth“ liči na „May the force“ iz čuvene izreke „May the force be with you“, tačnije – „Neka sila bude sa tobom“.

A ako ste više naklonjeni „mračnoj strani“ – danas je „Revenge of the Fifth“, tačnije dan kad svi koji su na strani lorda Vejdera mogu da popiju piće u slavu svih Sita i mračnjaka „Star wars“ univerzuma!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter