0
Košarka

NBA PLEJ OF: Ko god da osvoji titulu, šampion je Ajzea Tomas (VIDEO)

Objavljeno: 03.05.17 u 09:17

Nastavljeno je takmičenje u plej-ofu NBA lige, a pobede su zabeležili Golden Stejt nad Jutom, i Boston nad Vašingtonom.

Trijumf Voriorsa i bio je očekivan, pošto su Džezeri imali samo dva dana da odmore nakon što su izbacili LA Kliperse u prvom kolu u majstorici. Golden Stejt je jednostavno prejak, vodili su tokom čitavog meča, pa se odsustvo Stiva Kera sa klupe, koji ima problema sa leđima, nije ni osetilo.

Kari sa 22 poena, Grin sa 17, te Durent sa 17 predvodili su domaći tim do prvog trijumfa u seriji. Kod Jute, najbolji je bio Gober sa 13 poena, pa je jasno da Džezeri nisu imali ni promil šanse. Na kraju, 106:94 za 1-0 u seriji.

(Youtube/Ximo Pierto)

U drugom meču večeri, Boston je bio bolji od Vašingtona 129:119, iako je kod Vizardsa Vol zabeležio dabl-dabl (40 poena, 13 asistencija).

Frenetična završnica Ajzee Tomasa, koji je u poslednjoj četvrtini i produžetku postigao 29 poena (čitav tim Vizardsa ubacio je za to vreme 30) pokazala je da je u suštini totalno nebitno ko će na kraju stići do titule šampiona, pošto je junak i čovek o kom će se pričati legende – upravo Tomas.

On je na susret stigao direktno iz zubarske ordinacije, gde su mu nameštali zub polomljen na prvom susretu (koji je kasnije tokom meča ponovo „pukao“), ali ga ni novi problem nije sprečio da pruži nestvarnu partiju i svoj Boston dovede na dva koraka do plasmana u finale konferencije.

(Youtube/Ximo Pierto)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

NBA – plej-of:

Istočna konferencija, polufinale:

Klivlend – Toronto (1-0)

Boston – Vašington 129:119 (2-0)

Zapadna konferencija:

San Antonio – Hjuston (0-1)

Golden Stejt – Juta 106:94 (1-0)

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter