0
Košarka

FOTO: TWITTER PRINTSCREEN

TO JE BILO TO: Emotivni oproštaj Pola Pirsa (VIDEO)

Objavljeno: 01.05.17 u 10:54

Čuveni košarkaš je sinoć okončao svoju profesionalnu karijeru.
Klipersi su odigrali poslednji meč ove sezone, a Pol Pirs zadnji u karijeri.

Juta Džez je sinoć eliminisala Los Anđeles Kliperse iz plej-ofa NBA lige, a svoje završne minute u karijeri je odigrao Pirs koji se poenima u trećem kvartalu sa linije slobodnih bacanja oprostio od profesionalnog igranja košarke. Pol Pirs je sinoć upisao šest poena i tri skoka u porazu svog tima.

– Svake godine postavljao sam sebi cilj da budem šampion, a teško je kada ne ostvarujete ciljeve… Ja 19 godina igram NBA ligu, tako da sam morao da progutam 18 gorkih pilula. Ali na kraju, srećan sam što sam bio deo svega ovoga, što sam mogao da se takmičim sa svim tim sjajnim momcima. Bila je ovo jedna zabavna vožnja, izjavio je Pirs.

Ovaj krilni košarkaš je rođen pre 39 godina, karijeru je započeo 1998. u Bostonu nakon što je bio 10. pik na draftu. U mandatu dugom 15 godina, sa Seltiksima je postao šampion NBA lige i čak 10 puta učesnik Ol-star meča. Bio je MVP finala 2008. kada je i osvojio prsten sa Bostonom, a u svojoj karijeri se može pohvaliti u uspesima poput onog iz 2010. kada je bio pobednik u brzom šutiranju trojki, jednom je izabran za najbolji drugi tim lige, a triput za treći.

Prešao je u Bruklin Netse, nakon čega je brzo otišao u Vašington, da bi na kraju završio u Klipersima gde je i okončao 19 godina dugu NBA karijeru.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter