0
Košarka

FOTO: STARSPORT

SLS: Andrić i Marinković trojkama ‘razoružali’ Mutu Nikolića, briljirao bivši igrač Partizana (FOTO)

Objavljeno: 29.04.17 u 21:20

U prvom međusobnom duelu ova dva tima slavio je domaćin.
Partizan je rezultatom 76:66 savladao Dinamik u trećoj rundi košarkaške Superlige.

Oba tima su pred ovu utakmicu imala isti skor, a poenterski ju je otvorio nekadašnji košarkaš Partizana koji trenutno nastupa za tim Miroslava Mute Nikolića, Marko Čakarević. Ubrzo se poenima nadovezao i Kimani Frend, i od početka je tim sa Dorćola gradio prednost koja nije bila ubedljiva, ali ni favorit nije dolazio do vođstva. Najveću razliku je tokom prvog kvartala imao Dinamik od plus pet.

FOTO: STARSPORT

Početkom druge deonice je tim Aleksandra Džikića zaigrao dosta bolje i nastavio mini seriju koju je započeo krajem prve četvrtine. Najzaslužniji za preokret Partizana i seriju od 10:0 bio je Stefan Pot koji je odlično koristio minute dobijene izostankom Vila Hečera. Posle te serije kojom su se crno-beli potpuno vratili u utakmicu, usledilo je malo poentersko zatišje na obe strane. Gosti su zaigrali nešto bolje, ali nisu uspevali da smanje zaostatak na manje od pet poena, na trojku Vanje Marinkovića se nadovezao Stefan Birčević i odveo Partizan na prvu dvocifrenu razliku danas. U poslednjem napadu prvog poluvremena je Andrić pogodio trojku za rezultat na velikoj pauzi od 40:31.

FOTO: STARSPORT

Ponovo je prvi deo četvrtine pripao domaćinu, crno-beli su tokom otvaranja tog dela utakmice došli do nove dvocifrene prednosti, a Dinamik je nakon trojke Birčevića istim načinom spasio veteran Kimani Frend koji se danas propisno ispromašivao. Crno-beli su u tim momentima sjajno šutirali izvan linije 6,75, prvo je pogodio Andrić, a potom i Gordon za vođstvo od 14 poena. Poslednja tri minuta su bila veoma neefikasna na obe strane, što je više odgovaralo Partizanu koji je čuvao prednost.

Na isti način je nastavljen duel, iako se očekivalo da će Dinamik napasti i ugroziti vođstvo crno-belih jer vremena za čekanje nije bilo, tokom prva tri minuta poslednjeg kvartala samo je jednom lopta prošla kroz obruč, tada je Stefan Pot upisao nove poene. Partizanu polazi za rukom da uprkos naletim gostiju tokom celog četvrtog kvartala odršava bezbednu, dvocifrenu razliku i korača ka drugoj pobedi u takmičenju. U poslednjem minutu je Marko Čakarević sa dva slobodna bacanja spustio Dinamik, ali do nije bilo dovoljno za jednocifreni zaostatak.

FOTO: STARSPORT

U pobedničkom timu je Džamont Gordon imao najviše poena, 14, 12 je dodao Vanja Marinković dok je 11 postigao Birčević. Na drugoj strani je sjajan bio Marko Čakarević sa 21 poenom i šest skokova, dok je Kimani Frend postigao 10 sa 22 posto preciznosti za dva poena.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]

PARTIZAN – DINAMIK 76:66 (14:16, 26:15, 25:21, 11:14)

PARTIZAN: Ratkovica 6, Vrabac 5, Marinković 12, Veličković 9, Majstorović, Birčević 11, Koprivica, Andrić 9, Pot 8, Karahodžić, Gordon 14, Luković 2.

DINAMIK: Stevanović 7, Ćirković, Milisavljević 4, Vulikić, Beslać, Lazić 6, Gavrilović 5, Bruks 3, Čakarević 21, Tornjanski, Frend 10, Sedmak 7.

[/stextbox]

Rezultati by SofaScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter