1
Košarka

FOTO: STARSPORT

POSLEDICE DERBIJA: Žestoka kazna za Zvezdu zbog ‘nekulturnog ponašanja navijača’, i to nije sve (FOTO)

Objavljeno: 27.04.17 u 14:47

Publika će crveno-bele koštati skoro 2000 evra.

Direktor domaćeg prvenstva je izrekao kazne u kojima prednjači domaćin ‘večitog derbija’.

Leon Deleon je zbog ‘nesportskog i nekulturnog ponašanja gledalaca, paljenja velikog broja baklji u gledalištu, bacanja rakete prema gostujućim navijačima, bacanje jake petarde (‘topovskog udara’) na klupu gostujuće ekipe i bacanja na teren mekih i čvrstih predmeta’ sankcionisao Crvenu zvezdu prema propozicijama takmičenja.

Klub sa ‘Malog Kalemegdana’ će morati da plati 216.000 dinara, a novčane kazne nisu izbgli ni akteri meča među kojima su dva igrača i jedan trener. Na račun domaćeg prvenstva će zbog tehničkih grešaka Dejan Radonjić, Branko Lazić i Uroš Luković morati da uplate po 12.000 dinara.

Ali i to nije sve, Superliga je odlučila da pooštri kriterijum i sankcioniše i druge klubove koji se nisu držali pravila i propozicija. Zbog bacanja mekih predmeta na sudije i nesportskog navijanja je Vršac kažnjen sa 60.000 dinara, Borac iz Čačka će morati da plati 48.000 zbog istih razloga, a po 12.000 će uplatiti Dejan Milojević i Raško Bojić zbog tehničkih grešaka.

To znači da će na račun zbog kazni u Superligi stići čak 384.000 dinara!

FOTO: STARSPORT
0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter