0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

EUROBASKET: Francuzi će biti jaki kao crna zemlja, čeka nas možda i najjači turnir u poslednjih deset godina…

Objavljeno: 23.04.17 u 19:05

Kao što smo to već mnogo puta ponovili klupska sezona u košarci se završava i počinju spekulacije o tome u kojim će sastavima nacionalni timovi otići na Eurobasket u Finskoj, Rumuniji, Izrealu i Turskoj.

Najbolje 24 selekcije Evrope od 31. avgusta do 17. septembra boriće se za titulu prvaka Starog kontinenta. Krunu iz Francuske od pre dve godine brani Španija, a na istu sada pretenduju Francuska, Srbija, Grčka, Litvanija i Hrvatska. To su sigurno i favoriti po kladionicama, mada dosta toga zavisi i u kakvim timovima će se ove države pojaviti na najvećoj evropskoj košarkaškoj sceni.

Ako je suditi po vestima koje stižu iz Francuske, onda će ‘galski petlovi’ doći u veoma moćnom timu. Vensan Kole će po svemu sudeći moći da računa na skoro sve NBA zvezde. Svoj povratak u nacionalni tim najavio je Evan Furnije.

Sjajni bek šuter je preskočio Olimpijske igre u Riju, a govorilo se i o tome da je u sukobu sa selektorom. Ipak, sada je potvrdio da mu je želja da nosi dres domovine na Eurobasketu. Pored njega dolazak na pripreme je najavio i Rudi Gober. Uz Nanda De Kolo, Žofrija Lovernja, Tomu Ertela i Nikolasa Batuma, Francuska bi sigurno mogla da bude glavni pretedent na evropsku krunu uz branioca trofeja Španiju i uvek neugodnu Srbiju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter