Bogdan Bogdanović pružio je ove sedmice dve maestralne partije u četvrtfinalnim mečevima protiv Panatinaikosa, kojima je doveo svoj klub na rag plasmana na završni turnir ali se i upisao u istoriju.

Povezane vesti

Reprezentativni bek Srbije je u prvom meču u Atini postigao 23 poena uz pet skokova, četiri asistencije i tri blokade, dok je sinoć u novoj pobedi svog tima učestvovao sa 25 poena, 8 skokova i 6 asitencija.

Ovakvi učinci su bivšem asu Partizana omogućili indeks korisnosti 35, čime je postao prvi igrač u istoriji najelitnijeg evropskog takmičenja kome je pošlo za rukom da u dva uzastopna meča prebaci 30 indeksnih poena.

Izvor:Youtube/EUROLEAGUE BASKETBALL

Ovime je Bogdan ujedno postao i najbolji igrač u isoriji Fnerbahčea, kada su u pitanju učinci u plej-of mečevima Evrolige zabeleživši u ovoj fazi takmičenja ukupno 122 poena, 37 skokova i 24 asistencije. Ovo ga čini najboljim poenterom, skakačem i asistentom turskog kluba ikada.

Sve nas a posebno selektora Đorđevića može da raduje fenomenalna forma u kojoj se naš košarkaš nalazi. Ovakvim partijama Bogdanović je dokazao da je već među najboljim bekovima Evrope, a videćemo da li će nakon ovog leta možda podići lestvicu i okušati se u NBA.