Posle sve učestalijih pisanja o angažmanu srpskog centra u reprezentaciji, koji nastupa za Denver Nagetse, Košarkaški savez Srbije je bio prinuđen da izda saopštenje.
Ovo je, kako se navodi u saopštenju, prvi i poslednji komentar na situaciju oko Nikole Jokića i igranja za nacionalni tim.

Povezane vesti

Košarkaški savez Srbije navodi da kao ozbiljna košarkaška institucija priznata u Evropi i svetu ne želi da da šansu za bilo kakvo proračunato pogrešno izveštavanje, već da želi da objasni javnosti, ali i igračima i saradnicima o čemu se zaista radi.

– Ni jedan NBA, niti bilo koji drugi klub nema pravo ni mogućnost (osim u slučaju povrede) da svojim igračima koji su pod ugovorom zabrani igranje za nacionalne timove svojih zemalja iz mnogo razloga, ali, pre svega, jer se kroz reprezentativne pripreme i takmičenja njihovi igrači razvijaju i vraćaju u svoje klubove mnogo bolji i zreliji nego što su bili. Samim tim, klubovima je u direktnom interesu da što više njihovih igrača postanu standardni reprezentativci svojih zemalja, pogotovo onih koje imaju šansu da se kroz takmičenja bore za osvajanje medalja, stoji u saopštenju KSS-a.

U potvrdu stava koji zauzima Košarkaški savez Srbije stoji i pitanje koje je upućeno generalnom menadžeru Denvera Arturasu Karnišovasu u kojem se pita: ‘Da li i zašto Denver zabranjuje nastup njihovog igrača Nikole Jokića za reprezentaciju Srbije na EP 2017’, na šta ke Karnišovas odgovorio:

– Po sporazumu FIBA i NBA mi ne možemo i nećemo stopirati igranje Nikole za srpski nacionalni tim. Obavestite me ukoliko imate još neko pitanje. Već sam imao razgovor sa Sašom Đorđevićem o ovom slučaju, bio je odgovor generalnog menadžera Nagetsa.