Jedan od glavnih konkurenata Srbiji u borbi za evropsko zlato, posle mnogo otkaza, dobila je i ‘pojačanje’, odnosno, ohrabrenje pred Eurobasket ove godine.

Povezane vesti

Nakon mnogo muka Vensana Kolea usled otkaza Kima Tilija, Edvina Džeksona, Borisa Dijaa, Tonija Parkera, Evana Furnijea, možda čak i Rudija Gobera, Francuzima konačno stiže i neka dobra vest.

Zvezda CSKA i prvi saradnik našeg Miloša Teodosića u Moskvi, Nando de Kolo, potvrdio je da će igrati na Eurobasketu sledećeg leta, prenosi ‘Sportando’.

– Posle Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, razmišljao sam da odmorim ovog leta. Kao što je rekao Nikolas Batum, osam meseci igramo za klub, a onda još jedan mesec za državni tim. U jednom trenutku stigne nas umor. Razmišljao sam da li da odmorim ovog leta, ali ne. Ovog leta ću igrati, a odmaraću narednog – rekao je De Kolo.

Francuska je smeštena u Grupu A, sa selekcijama Poljske, Grčke, Finske, Islanda i Slovenije i igraće u finskom Helsinkiju, dok će Srbija, kao što je poznato biti smeštena u Istanbulu.