Reprezentacija Francuske uvek spada u najuži krug konkurenata za medalju na velikim takmičenjima, ali na ovogodišnjem prvenstvu „Starog kontinenta“ nastupiće žestoko oslabljeni.

Povezane vesti

Nakon što je definitivno poznato da se Toni Parker oprostio od nacionalnog dresa, a Nikolas Batum potvrdio da će propustiti ovo reprezentativnu akciju, „trikolore“ su zadesili novi problemi.

Naime nakon što je u sinoćnjem meču protiv LA Klipersa Rudi Gober doživeo povredu kolena, čiji intezitat još uvek nije poznat, šokantna vest Francuzima je stigla i iz Orlanda.

Pouzdani šuter tima sa Floride, Evan Furnije, takođe muči muku sa povredom zgloba i prema poslednjim iformacijama njegovo učešće na Eurobasketu je pod velikim znakom pitanja.

-Uskoro ću se sresti sa Koleom, pa ćemo videti šta ćemo i kako ćemo. Uskoro bi trebalo da posetim specijalistu povodom mog zgloba, a moje nastup na EP će zavisiti od procene doktora. Moje igranje u reprezentaciji nije gotovo, nisam stavio tačku na to, ne povlačim se iz reprezentacije-, izjavio je Furnije za francuski „L’Ekip“.

Ipak budući da je poznato koliko NBA ligaši brinu o svojim igračima i kakav je njihov stav po pitanju nastupa evrpskih igrača za reprezentaciju, vrlo je moguće da će Francuzi na Eurobasketu nastupiti i bez jednog od svojih najboljih šutera.