0
Košarka

FOTO: KSS

KUCNUO JE TEOV ČAS: Košarkaški umetnik priprema remek-delo karijere! (VIDEO)

Objavljeno: 14.04.17 u 20:20

Nakon što je prošle godine Miloš Teodosić napokon probilo maler i osvojio trofej Evrolige, srpska košarkaška javnost se nada da je na red došla i titula sa nacionalnim timom.

Dugo je za našeg virtuoza sa loptom titula u najelitnijem evropskom takmičenju bila samo neostvareni san. U dva navrata Teodosić je zastajao na samo korak od nje, jednom u Parizu u meču sa Barselonom u vreme dok je nosio dres Olimpijakosa, a zatim i u onom neverovatnom Istanbulskom finalu, kada je upravo tim iz Pireja uzeo trofej košem Printezisa u poslednjoj sekundi.

Ipak prošle godine u Berlinu konačno je uspeo da se okiti titulom klupskog prvaka Evore i konačno razbije taj maler koji ga je godinama pratio, da nesrećno gubi polufinala i finala.

Izvor:Youtube/RelaxBrain1

Svakako je to bio ostvarenje velikog dela njegovih košarkaških snova, ali svi pamtimo onu njegovu izjavu: „Slava se ne stiče u klubu već u reprezentaciji“. Ovim rečima Teo je nedvosmisleno ukazao šta bi za njega bio vrhunac karijere i svi se mi nadamo da je konačno kucnuo čas i da iskreira svoje remek delo-karijere.

Teodosićevi počeci u nacionalnom dresu poklapaju se sa periodom preporoda naše reprezentativne košarke, gde je on bez sumnje bio jedan od glavnih kreatora istog. Svojim igrama ali prvenstveno odnosom prema igri i dresu, zajedno sa saigračima i selektorima Ivkovićem, kasnije i Đorđevićem, je doprioneo da se vrati urušeni kult reprezentacije.

Sa Teom kao predvodnikom naš nacionalni tim konstantno se nalazi u samom vrhu svetske košarke ali nažalost za sada nije došla ona prava kruna, odnosno titula na nekom od najvećih takmičenja.

Izvor:Youtube/DelijeTube

Tri puta je naš nacionalci tim stizao nadomak zlata, na Evropskom prvenstu u Poljskoj 2009. u finalu su dominantni bili Španci, na SP u Španiji i OI u Riu na put su nam stali neprikosnoveni Amerikanci. Prethodni šampionat starog kontinenta završili smo kao četvrti nakon poraza u polufinalu od Litvanaca, a svi se sećamo i velike nepravde u polufinalu Mundobasketa iz Istanbula 2010. goidne.

Međutim čini se da je došlo vreme da se na ovogodišnjem Evrobasketu Srbija ponovo okiti zlatom. Ovakve ambicije otvoreno su izneli i sami igrači, kao i selektor i jasno je da svi čvrsto veruju u ostvarenje tog cilja. To je prvi i osnovni korak ka uspehu.

Košarka jeste timska igra i jasno je da prevashodno jak kolektiv donosi uspehe. Ipak i oni najjači kolektivi imaju svoje predvodnike, a kada je u pitanju naša košarakša reprezentacija to svakako jeste Teo. Prvenstveno u njega će biti uprte oči svih, od navijača, saigrača do protivnika.

Čini se da valjevski mag trenutno igra svoju najbolju košarku u karijeri. Njegova igra na terenu je uvek delovala kao dečje poigravanje i da sve što radi radi sa ogromnom lakoćom, ali poslednjih godina sve je to poprimilo neophodnu dožu ozbiljnosti.

Vremenom je prerastao ulogu plejmejkera i postao produžena ruka trenera na terenu i to je njegovu ulogu lidera još danatno učvrstilo. To potvrđuje i partijama u dresu moskovskog CSKA, sa kojim juriša u odbranu šampionskog naslova, a znamo da u dresu reprezentacije uvek daje i više.

Izvor:Youtube/Eurohoops TV

Zato imamo puno razloga da verujemo da je naš košarkaški umetnik konačno spreman za svoje životno ostvarenje, a definitivno će u njegovom kreiranju imati jaku podršku saigrača, od kojih se mnogi igraju najbolju korašku svojih karijera. Svima njima treba upravo jedan ovakav lider, da ih ujedinjene predvodi do dugo očekivanog reprezentativnog zlata. To bi bila kruna svega onoga što je Miloš Teodosić do sada postigao u dresu sa nacionalnim grbom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter