0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

BILAN I MRŠIĆ: Ovo je bila zaslužena pobeda Zvezde (FOTO)

Objavljeno: 14.04.17 u 01:02

Trener košarkaša Cedevite Veljko Mršić rekao je u četvrtak uveče da je Crvena zvezda zasluženo osvojila trofej u Jadranskoj ligi i istakao da su crveno-beli „izdominirali“ u finalu.

– Nema šta da se priča. Bolja ekipa je zasluženo osvojila ABA ligu. Više su pokazali, a i tokom cele sezone su pokazali najviše od svih. U ovom finalu su izdominirali, izjavio je Veljko Mršić posle utakmice.

Košarkaši Crvene zvezde su treći put uzastopno osvojili trofej u Jadranskoj ligi, pošto su u finalnoj seriji regionalnog takmičenja pobedili Cedevitu sa 3:0. Crveno-beli su u četvrtak uveče u trećoj utakmici u Zagrebu trijumfovali sa 77:61 (22:18, 24:21, 19:9, 12:13).

– Videla se razlika izmedju ekipe koja igra Evroligu na vrhunskom nivou i nas. Mi to nismo uspeli da ispratimo. Nismo imali kontinuitet. Oni su fizički superiorniji i brže su se oporavljali. Imaju više igrača koji mogu iz dana u dan da igraju na vrhunskom nivou. Čestitam Zvezdi na tituli, dodao je Mršić.

Trener Cedevite je naveo da se nadao da njegova ekipa može da iskoristi neigranje Stefana Jovića.

– Ali i nama su nedostajali Rajan Boutrajt i Marko Arapović. Prvo Boutrajt jer je to igrač koji može da igra dobro iz dana u dan, a i Marko zbog atleticizma na poziciji četvorke. Nismo to uspeli da nadoknadimo, iako smo u seriji imali na raspolaganju desetoricu igrača. Danas nam se povredio i Džejms u prvom poluvremenu i teško je odgovoriti na ovakvu fizičku ekipu, koja igra vrhunski, zaključio je trener Cedevite.

Kapiten Cedevite Miro Bilan čestitao je Zvezdi na sjajnoj sezoni i sjajno odigranom plej-ofu.

– Bila je to potpuno zaslužena pobeda i to je to od mene. Bilo je nekih trenutaka tokom utakmica kad je izgledalo da ne možemo ništa. Nije bilo lako. Stvarno je nekad kad te oni uguraju u svoj ritam jako teško igrati protiv njih. Ne samo nama, nego, videli ste to ove godine u Evropi, i puno boljim ekipama od nas. Jednostavno su nas nadigrali i to je to, kazao je Bilan.

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter