Srpski centar Nikola Jokić prema opširnoj analizi magazina ‘Bličer riport’ proglašen je za trećeg najboljeg centra u ligi kakva je NBA.

Povezane vesti

Iako se već mesecima priča o apsolutnom bumu koji je Nikola Jokić napravio u NBA ligi, ipak su mu izmakli učešće na ‘Ol star’ utakmici najvećih zvezda NBA lige, a zatim i plasman u plej-of sa Denver Nagetsima.

Ali, o njegovim asistencijama i pogotcima će se naširoko pisati, posebno jer su statističke kolone apsolutno na njegovoj strani. Zato ga je ‘Bličer riport’ uvrstio među tri najbolja centra NBA lige, što bi komotno moglo da se računao da je treći najbolji centar na planeti.

Zašto?

Zato što je Jokić ove sezone imao najveći doprinos timu od svih centara kada je bio na parketu. Sa njim u timu Denver je po broju poena odmah iza Golden Stejt Voriorsa, glavnog favorita za osvajanje titule.

Najbolji je asistent među centrima, a kada se radi o korisnosti na ovoj listi centara ispred Srbina su samo Entoni Dejvis, očekivano, i Rudi Gober, što je mnoge iznenadilo.

U svojoj drugoj sezoni u NBA ligi beležio je u proseku 16,7 poena, 9,7 skokova i 4,9 asistencija po meču, što je impozantan podatak, a još više oduševljava činjenica da su iza njega ostali Demarkus Kazins, Diandre Džordan, Karl Entoni Tauns, Dvajt Hauard, Džoel Embid, pa i braća Gasol…

(Izvor: youtube / The NBeye)