Za Stefana Markovića su do sada govorili da je ‘srca i duša’ košarkaške reprezentacije Srbije, ali će Saša Đorđević morati na Eurobasketu da pronađe drugo rešenje.

Povezane vesti

– Razumem da ljude zanima to, ali meni više smeta nego što mi laska – rekao je na početku razgovora za Žurnal Stefan Marković.

Plejmejker Zenita ove sezone igra nestvarno dobro za tim iz Sankt Peterburga, a sve to na krilima najvećeg uspeha u karijeri i osvojenog srebra na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Odmah posle tog takmičenja doneo je tešku odluku da se posle više od decenije oprosti od dresa sa nacionalnim grbom, a devet meseci kasnije nije je promenio. Niti će.

– Ne! Nisam tu odluku doneo da bih se premišljao. Stvarno se osećam pomalo glupo što i dalje moramo to da objašnjavam i što se tome pridaje toliki značaj. Imamo mi dosta momaka koji zaslužuju šansu i koji bi trebalo da se bore za zlato. Imamo dosta talenta. Posavili smo osnovu i to je bitno. Verujem u momke i bodriću ih. Možda i uživo ukoliko mi dozvole obeveze u klubu – istakao je Marković.

Definitivno će Aleksandar Đorđević morati da potraži novo rešenje na mestu drugog plejmejkera, koji obavlja obaveze u oba smera, što će biti veoma teško. Stefana Jovića tokom cele sezone muči povreda leđa, a ohrabruje sjajna forma Nemanje Nedovića.