1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ŠOK ZA KRAJ: Crvena zvezda ako pobedi Turke ide na Tea, a ne na Real? (VIDEO)

Objavljeno: 06.04.17 u 23:13

U poslednjem meču današnjeg programa 30. kola Evrolige Baskonija je na svom terenu poražena od Žalgirisa 84:79 čime je dodatno zakomplikovala situaciju u konstrukciji četvrtfinala.

Mogao je tim iz Baskonije da bude jedan od najvećih pobednika uz Panatinaikos završnice Evrolige i da nam priredi veliki derbi u četvrtfinalu između prošlogodišnjih finalista CSKA iz Moskve i Fenerbahčea. Ovako je samo doveo do toga da Teo i drugari možda i ove sezone za protivnika imaju Crvenu zvezdu.

Potrebno je da Anadolu Efes savlada već sigurnog lidera Real iz Madrida i u slučaju da Crvena zvezda pobedi Darušafaku onda bi Baskonija bila osma na tabeli, a naš tim sedmi i igrao bi sa Teom i drugarima u Top 8 fazi. Ipak, u slučaju da ‘kraljevski tim’ trijumfuje onda bi Efes bio šesti, Baskonija sedma, a Zvezda osma. Napravio bi se troguao timova sa 17 pobeda gde bi Turci imali skor 3-1, Španci 2-2 i šampion Srbije najslabiji sa 1-3. To bi značilo da Crvena zvezda ide na Real Madrid.

Žalgiris je do pobede vodio Pangos sa 15 poena, Vesterman je postigao odlučujuću trojku na meču za 13 poena, koliko je imao i Motum. Sa druge strane Baskoniji nije bilo dovoljno 20 poena Larkina i 16 koševa Buboe.

Ligaški deo Evrolige završava se sutra, a derbi se igra u Istanbulu gde Darušafaka dočekuje Crvenu zvezdu i gde će se odlučiti ko će u četvrtfinale i ko će na megdan Realu, a ko CSKA. Jasno je da će PAO na Fener, a Olimpijakos na Efes.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

TOP 8:

Real – Crvena zvezda/Darušafaka/Baskonija
Olimpijakos – Efes
CSKA Moskva – Baskonija/Crvena zvezda
PAO – Fenerbahče

[/stextbox]

 

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter