0
Evrobasket 2022

FIBA SA BOBIJEM: Da li je centar otkrio hoće li igrati na EP?! (FOTO)

Objavljeno: 05.04.17 u 19:50

Iako nije preterano standardan u timu Detroita, srpski centar privlači dosta pažnje, a ovoga puta je intervjuisan za sajt FIBA.
Boban Marjanović je govorio o utiscima iz NBA, Nikoli Jokiću, ali i NBA.

Utisak je da se Marjanović dobro snalazi u Americi, ali samo na momente kada dobije minute. Srpski košarkaš je uspeo da se uklopi u tamošnju košarku, ali ne i da dobije oniliko vremena na terenu koliko bi mu trebalo da pokaše svoje raskošno znanje.

– Napredujem u smislu koncentracije i čitanja igre. Možeš da radiš na svakom aspektu svoje igre, kao što su šut i pas, ali da bi dostigao pun potencijal, uvek moraš biti koncentrisan i nastaviti da učiš. Gledao sam mnogo utakmica Vlada Divca u NBA. On je bio uzor svim klincima u Srbiji. Način na koji je igrao nas je inspirisao, mnogo sam naučio iz njegove igre. Sviđalo mi se i kako igra Sabonis, bio je izuzetno visok i sjajan igrač, te Tim Dankan. Od njih trojice sam najviše naučio, kazao je Marjanović.

U tamošnjoj ligi su pored njega Nemanja Bjelica i Nikola Jokić što se srpskih igrača tiče, a pogotovo se ističe bivši igrač Mege koji vodi Denver ka plej-ofu.

– Igrao sam s njim pre nekoliko godina i već tada, iako vrlo mlad, pokazao je da ima kvalitet. Imao je nekoliko solidnih sezona pre dolaska u NBA, vrlo je pametan igrač, nisam iznenađen njegovim nivoom igre. Još uvek je mlad, ima mnogo prostora za napredak, dodao je Bobi.

Neizbežna tema je bila i reprezentacija, za koju je neizvesno igranje Marjanovića koji je pred Olimpijske igre otkazao selektoru Đorđeviću zbog obaveza u Americi. Ipak, visoki centar je govorio o ambicijama, kao da je ubeđen da će se naći u timu za Eurobasket.

– Vrlo teška grupa. Sve ekipe moga da igraju vrlo dobro, kao i većina evropskih selekcija. Ne možeš razmišljati o dominaciji i pobedama pre nego što zaigrač na ovakvom takmičenju, ili imaš prethodno težak period. Sjajno je igrati u Turskoj, to je velika košarkaška zemlja, navijači su fanatični. Srbija (Jugoslavija) je osvojila Evrobasket u Turskoj 2001. Nadam se da ćemo biti iste sreće predstojećeg leta. I dalje se sećam tog turnira koji sam gledao na televiziji. Bili smo sjajni. Zlato je uvek cilj. Želimo da napredujemo i zadržimo visok standard. Naravno da je titula cilj, zaključio je Marjanović.

FOTO: Twitter
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter