Kondicioni trener Denver Nagetsa Stiv Hesgovorio je za tamošnje medije o Nikoli Jokiću i njegovom razvoju od ‘debeljka’ do prave ‘zveri’ koje se plaše svi u NBA ligi.

Povezane vesti

Čovek koji već 20 godina brine za fizički izgled košarkaša Nagetsa otkrio je na početku razgovora koji je bio prvi problem Nikole Jokića, a kad pročitate shvatićete i dece u Srbiji.

– Kada je došao kod nas imao je skoro 135 kilograma. Mislio je da su gazirani sokovi i čokoladice ok. Pio je litre koka kole dnevno. Proklete koka kole, čoveče! Pa, to je je*eni otrov! To je bio najgori deo. Ali, kada smo uspeli da ga „skinemo“ s toga, sve je krenulo nabolje – rekao je Hes.

Iskusni stručnjak je potom objasnio da je Nikola bio veoma poslušan, da je radio sve što mu je rečeno i sada tih problema nema, nebo mu je granica.

Nikola se baš bacio na dogovoreni program. Potpuno se pridržavao svega što smo napravili, iz dana u dan. On je jedan od najpristojnijih ljudi koje sam ikada sreo. I baš zbog toga, njemu je samo nebo granica.

Ipak, tu nije kraj, jer Nikola ima još mnogo da radi, a prostora za napredak nikad ne manjka.

– Sve radimo postepeno. Ovde nije reč samo o tome da Nikola smrša, već da potpuno promeni životne navike, jer će tek onda sve imati potpuni smisao – zaključio Stiv Hes.