0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

AJZEA OSTIN: Hoću li u Zvezdu? O tome odlučuje jedan čovek…

Objavljeno: 30.03.17 u 12:53

Američki centar govorio je o tome hoće li sledeće sezone zaigrati u dresu Crvene zvezde i otkrio ko će doneti tu odluku.

Gost B92 bio je centar FMP Železnika Ajzea Ostin. Momak visko 216 cm i čovek koga su zdravstveni problemi sprečili u nameri da postane NBA zvezda. Proširena arterija na srcu, kao i kasnije gubitak oka ovog momka su ‘bacile’ na ‘obilaznicu’, ali on u dresu ‘pnatera’ pokazuje koliko vredi i da pored svih nedaća može da se vrati na veliku scenu.

Nama je iz intervjua datom portalu B92 bio deo vezan za pitanje hoće li sledeće sezone obući dres Crvene zvezde i zaigrati u Evroligi, naravno ako crveno-beli izbore plasman u to takmičenje.

– Nije na meni odluka da li ću sledeće sezone igrati u Crvenoj zvezdi, to je nešto o čemu odlučuje predsednik kluba Nebojša Čović. Ja sam im pre svega zahvalan na svemu što su uradili za mene i pružili mi priliku da potpišem svoj prvi profesionalni ugovor. Na meni je da dam sve od sebe, da radim svakog dana, predano – iz srca. A, ako je Crvena zvezda u mojoj budućnosti… I njima ću pružiti isto – istakao je Ajzea Ostin, a onda analizirao igru čete Dejana Radonjića:

– Zaista imaju odličan tim, i to je upravo ono što ih čini toliko sjajnim – timska igra. Ne vidim nijednog pojedinca koji iskače, barem i povremeno, nemaju ’superstara’, da se tako izrazim. Kompatabilni su jedni s drugima, igraju dugo zajedno i to je glavni razlog zašto su uspešni. Generalno govoreći, ne samo u vezi sa Zvezdom, definitivno mogu da vidim sebe kao deo takvog košarkaškog sistema. Plejevi i bekovi igraju veoma dobar pik-en-rol, lopta se konstatno kreće sa jedne na drugu stranu terena, s čime se mi u FMP mučimo s vremena na vreme. Verujem da bih u Zvezidnom sistemu mogao da pružam još bolje partije, imao bi više solucija, više prostora za prodor – zaključio je Ostin.

Ceo intervju sa Ajzeom Ostinom možete da pročitate na portalu B92

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter