0
Košarka

NBA: Jokić bio blizu ‘tripl-dabla’, ali je sve dalje od plej-ofa – surova osveta Jusufa Nurkića (VIDEO)

Objavljeno: 29.03.17 u 09:09

Osam utakmica odigrano je u najjačoj ligi na svetu, a Nikola Jokić doživeo je poraz koji bi morao da usmeri sezonu njegovog Denvera.

Srpski as i Denver Nagetsi igrali su izuzetno važan meč u Portlandu, protiv ekipe koja je direktan rival za osmo mesto i plasman u plej-of. Zbog pobede Trejl Blejzersa od 123:113, Denver sada zaostaje za njima jednu pobedu, ali i ima lošiji međusobni skor (3:1), pa je to kao da ima dva trijumfa manje u borbi za produžetak sezone.

Nikola Jokić bio je pravi vođa, jer je sa 17 poena, osam asistencija i isto toliko skokova bio nadomak novog ‘tripl-dabla’, ali noćas nije mogao protiv razgoropađenog i izrazito motivisanog Jusufa Nurkića, upravo donedavno centra Nagetsa.

Nurkić je ubacio 33 poena, čime je postavio svoj lični rekord u NBA ligi, ali što je još važnije osvetio se bivšem timu za ‘odstranjivanje’ iz tima tokom ‘trejd’ perioda i kasnije dovođenje Mejsona Plamlija.

Jokić je ponovo imao par izuzetnih poteza i asistencija, ali će to brzo zaboraviti ukoliko baš ovaj bude uticao na plasman u plej-of.

(Izvor: youtube / DownToBuck)

U ostalim utakmicama, derbi je igran u Hjustonu, ali je pripao Golden Stejtu, koji je tokom celog meča vodio i na kraju ipak uz poteškoće priveo u svoju korist.

Detroit našeg Bobana Marjanovića poražen je u neizvesnom finišu od Majamija sa 97:96, dok je Minesota povređenog Srbina Nemanje Bjelice na identičan način trijumfovala u gostima kod Indijane – 115:114.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

NBA, rezultati:

Indijana – Minesota 114:115
Šarlot – Milvoki 108:118
Bruklin – Filadelfija 101:106
Detroit – Majami 96:97
Atlanta – Feniks 95:91
Hjuston – Golden Stejt 106:113
Portland – Denver 122:113
LA Lejkers – Vašington 108:119

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter