Juče je postalo definitivno da će iskusni stručnjak napustiti klubu Limoža i zauzeti mesto selektora Bosne i Hercegovine.

Povezane vesti

Duško Vujošević će na novoj poziciji zameniti Damira Mulaomerovića i prvi cilj biće mu što bolji nastup sa ‘Zmajevima’ na pretkvalifikacionom turniru za SP 2019. godine, gde je Bosna u grupi sa Švedskom, Slovačkom i Jermenijom.

– Radiću sa reprezentacijom BiH s velikim zadovoljstvom, jer ona predstavlja deo zemlje u kojoj sam odrastao, u kojoj je formirano moje kulturno biće, koju sam jako voleo, pa, naravno, i taj deo zemlje Jugoslavije – izjavio je Vujošević za ‘Novosti’.

Vrlo bitan faktor prihvatanja novog posla bio je i jezik, pošto se vraća na maternji posle epizode u Francuskoj.

– Košarkaši BiH uvek su bili talentovani za ovaj sport. To je bila prva republika iz koje je neka ekipa sa prostora bivše Jugoslavije osvojila Kup šampiona – rekao je Vujošević, misleći na davne uspehe sarajevske Bosne.

FOTO: STARSPORT

Vujošević je istakao da će se koncentrisati na uvođenje mladih igrača u seniorsku košarku, te je jasno ukazao na svoj cilj kao selektora.

– Pokušaću da taj složen prelazak u seniorsku košarku učinim manje teškim. Ali, normalno, računam na sve kapacitete kojima raspolaže reprezentacija BiH – rekao je Vujošević.