2
Evroliga

TOP 8 KALKULACIJE: Zvezda veruje u Trinkijerija, inače će biti ‘pakao’ u poslednjem kolu!

Objavljeno: 25.03.17 u 00:15

Situacija je za Crvenu zvezdu mnogo jasnija posle 28. kola Evrolige i, na njenu žalost, poraza od Barselone.

Crvena zvezda večeras je imala priliku da jednom nogom zakorači u četvrtfinale Evrolige, ali nije uspela da sruši Barsu u Blaugrani. Međutim, kalkulacije pred poslednja dva kola govore da je i dalje sve u rukama pulena Dejan Radonjića.

Naime, Crvena zvezda sa skorom 15-12 u 29. kolu dočekuje Uniks iz Kazanja, a u 30. gostuje Darušafaki (14-14), direktnom rivalu za osmo mesto, dok će turski klub pre meča sa srpskim šampionom ići na noge Broseu u Nemačkoj. Tu dolazimo do nekoliko scenarija.

U slučaju pobede Turaka u Nemačkoj, odlučivao bi poslednji susret u Istanbulu između Darušafake i Zvezde bez obzira na ishod meča između Zvezde i Uniksa.

U slučaju poraza Darušafake od Brosea, Crvena zvezda pobedom nad Rusima bi obezbedila četvrtfinale kolo pre kraja regularnog dela.

Dakle, sve oči biće uprte u Andreu Trinkijerija i Brose koji bi pobedom u sledećem kolu mogli itekako puno da pomognu Beograđanima.

FOTO: STARSPORT

Zvezda takođe ima lošiji međusobni odnos sa Efesom, a bolji od Baskonije, mada bi vrlo teško mogla da ih sustigne na pozicijama šest ili sedam, jer oba tima imaju po pobedu više od crveno-belih i u međusobnim krugovima Zvezda bi bila u znatno lošijem položaju.

Za sada je Delijama najbitnije da osiguraju osmo mesto što je pre moguće, najbolje pre poslednjeg kola, jer bi tada u Istanbulu pred navijačima Darušafake bilo vraški teško doći do trijumfa. Ne i nemoguće, ali…

Rezultati by SofaScore

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter