0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EL: Umorna Zvezda nije iskoristila šansu, Barselona se probudila u nevreme (VIDEO)

Objavljeno: 24.03.17 u 22:41

Crvena zvezda u Kataloniji nije bila na svom prepoznatljivom nivou, pa je doživela poraz od Barselone rezultatom 67:54.

Mnogi navijači Crvene zvezde ove večeri videli su nikad veću šansu da slave pobedu na ‘vrućem’ gostovanju u Blaugrani, ali im se želja nije ispunila, pošto je rasterećena Barsa sa dosta rotacija u timu odigrala jednu od najboljih utakmica ove sezone.

Pre samo dva dana Barsa je poražena od Reala u evroligaškom ‘El klasiku’, dok je Zvezda u ‘bratskom’ duelu sa Olimpijakosom poražena posle produžetka sa dva poena razlike. Umor je kod oba tima činio svoje, ali ga je, izgleda, više bilo kod crveno-belih, koji su morali mnogo više da putuju i nisu imali dovoljno vremena za pripremu.

U meč se ušlo u egalu, oba tima su puno grešila i pravilo se puno lakih faulova, pa smo viđali dosta izgubljenih lopti, slobodnih bacanja i grešaka. Nekako je Crvena zvezda ušla u ‘divlji’ ritam Barselone, a to nije košarka kojom je ove sezone obarala Real, Fener ili CSKA…

Imala je Zvezda konstantan rezultatski priključak tokom prvog poluvremena, iako se i tada videlo da fali svežine i da bi u drugačijim okolnostima oni bili ti koji bi kontrolisali utakmicu.

Na poluvremenu je bilo 32:29, ali je Zvezda stala u trećoj deonici, dok je domaći tim još više počeo da pogađa van linije za tri poena i vrlo brzo došao do dvocifrene prednosti.

Izabranici Dejana Radonjića tada kao da su pali u igri, pre svega fizički, jer se i na licima igrača videlo da su potpuno iscrpljeni. Iako je bilo znakova života u vidu minijatura Gudurića, Dženkinsa i Dangubića, uvek je na drugoj strani stizao ekspresan odgovor i trojke Koponena, Klavera, Perperoglua i ostalih su faktor koji je odlučio večerašnjeg pobednika.

Crvena zvezda ostala je na 15 pobeda, jednom više od Darušafake i sa dve pobede u preostala dva meča sigurno bi se plasirala u četvrtfinale. Prvi će biti protiv Uniksa u Beogradu, ali taj drugi susret igraće se baš na terenu Darušafake u Istanbulu, koja u narednom kolu gostuje Brose Bambergu u Nemačkoj.

Najefikasniji na ovom susretu bio je Stratos Perperoglu sa 17 poena, dok u timu Crvene zvezde nije bilo dvocifrenih učinaka: Mitrović, Dženkins i Volters imali su po osam poena, Lazić i Simonović su ubacili po sedam.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Barselona – Crvena zvezda 67:54 (17:18, 15:11, 20:14, 15:11)
28. kolo Evrolige
Sudije: Hristodulu, Pastusijak, Silva.

BARSELONA: Munford, Rajs 5, Klaver 5, Navaro 2, Vezenkov 8, Kuruc 2, Erikson 3, Dianj 3, Oleson 7, Koponen 13, Renfro 2, Perperoglu 17.

CRVENA ZVEZDA: Volters 8, Tompson 2, Dangubić 5, Mitrović 8, Lazić 7, Dobrić, Simonović 7, Dženkins 8, Gudurić 5, Jović, Kuzmić 2, Bjelica 2.

[/stextbox]

 

 

Rezultati by SofaScore

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter